Gusztáv
-4 °C
1 °C

Megszüntethetik a parkoló autók dupla büntetését

2004.12.07. 16:51
Miután Demszky Gábor külön kérésére a főjegyző soron kívül a közgyűlés elé terjeszti a parkolásról szóló rendelet módosítását, január elsejétől - a tervek szerint - akkor sem kap az autós gépkocsijára kerékbilincset, ha jegy nélkül parkol.
A főpolgármester hétfőn egy általa összehívott megbeszélésen arra szólította fel a főjegyzőt, hogy soron kívül kezdeményezze a jelenlegi kerékbilincselési rendszer megváltoztatását, és már a jövő heti közgyűlésen terjessze a közgyűlés elé az autósoknak könnyítést jelentő a rendeletmódosítást.

Kétszer büntetnek

Úgy tudjuk, hogy a főpolgármester már többször is tárgyalt a módosításról, de hétfőn - váratlanul - gyors lépésre szánta magát. Lakos Imre a városüzemeltetési bizottság elnöke az Indexnek kifejtette, szerinte a jelenlegi rendszerben kétszer büntetik azokat, akik amúgy szabályosan, parkolóhelyen állnak meg autójukkal, de nincs parkolójegyük, avagy van, de lejárt. Az évek óta érvényben lévő szabályok szerint ugyanis bírságot kell fizetnie, másrészt a kerékbilincs-levétel is komoly pénzbe kerül. Az új szabályozástól Lakos azt várja, hogy kevesebb lesz a visszaélés a kerékbilinccsel, és a kerületek valamint a "Centrum Parkolási Kft. bevételcentrikussága is mérséklődik".

Az SZDSZ noha vitára számít, támogatja a módosítást, tudta meg az Index. Az MSZP-s Gy. Németh Erzsébet az Indexnek azt mondta, hogy még nem ismeri ugyan az előterjesztést, viszont furcsálja, hogy a jelenlegi rendeletet ugyanaz a Tiba Zsolt főjegyző terjesztette elő annak idején, aki most megváltoztatására tesz kezdeményezést. Döntés december 16-án várható.