Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

35 milliós végkielégítés egy BKV-vezetőnek

2007.04.19. 13:10
Több tízmillió forintos végkielégítést kap a BKV egyik távozó vezérigazgatóhelyettese. Menyhért László korábban Aba Botond közlekedési helyettese volt.

Több tízmilliós nagyságrendű végkielégítést vehet fel távozásakor Menyhért László, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettese, erősítette meg az Index információját a cég sajtóosztálya.

35 milliós végkielégítés

A BKV tájékoztatása szerint Menyhért "munkaviszonyának megszüntetése a munkaszerződésében foglaltaknak megfelelően történt. A végkielégités összege bruttó 35 506 828 Ft."

A vezérigazgató-helyettes "jelenleg a felmentését tölti", amely június 8-áig tart.

Az autóját már leadta

Úgy tudjuk, Menyhért már leadta szolgálati autóját, a BKV szerint ennek megvásárlására nem tartott igényt a távozó felsővezető.

Menyhért és több korábbi BKV-topmenedzser közös megegyezéssel távozott posztjáról, pár hónappal azután, hogy Aba Botond vezérigazgatót Antal Attila váltotta a cég élén. Menyhért korábban a közlekedési vezérigazgató-helyettesi posztot töltötte be. Ebben a minőségében azonban nemcsak a forgalmi ügyekkel foglalkozott, ő nyilatkozott időnként a cég fizetőképességéről is.

Egy különös eset

A nagy vezetőváltások idején különös eset történt. Állítólag rossz színben akarta valaki feltüntetni Antal Attilát, a frissen kinevezett BKV-vezetőt, és ennek a "rosszakarónak sikerült bojkottálnia, hogy a gyors 7-es és 173-as buszok teljes létszámban közlekedhessenek" idén februárban.

Három-öt buszt - mondvacsinált okokra hivatkozva - egy héten át nem engedtek ki a garázsból, így a vonalon kevesebb busz közlekedett, megnövelve a várakozási időt, zsúfoltabbá téve a járműveket. Arra számítottak, hogy a hirtelen támadt buszhiány miatt lakossági panaszok áradata indul meg, ami rossz fényt vetett volna az új menedzsmentre. A BKV a történetet nem kommentálta.

Van, aki megy, van, aki marad

A BKV korábbi gazdasági vezérhelyettese, Dányi József sem őrizte meg a pozícióját a 2006 vége óta zajló átalakításokban. Ő azonban tanácsadóként a társaságnál maradt. Korábbi feladatait jelenleg Tóth Norbert látja el.

Menyhért és Dányi távozása után a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese Somodi László lett, aki korábbi beosztásaiban a VEKE-vel, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesülettel együttműködve nagy szerepet játszott a budapesti éjszakai buszközlekedés fejlesztésében, ám az Aba-korszak végén elhagyta a céget pár hónapra. Somodi állítólag konfliktusba is keveredett a BKV néhány korábbi vezetőjével, így nemcsak helyettessé való kinevezése, hanem már visszatérése is érdekesnek minősíthető a cégnél.

Van, aki még jobban marad

Nemrégiben derült ki, hogy hamarosan a BKV felső vezetésének tagja lehet Olti Ferenc, az Inter-Európa Bank eddigi informatikai igazgatója. Olti szintén vezérigazgató-helyettesi posztra esélyes a BKV-nál.

A tömegközlekedési vállalat élén hamarosan három helyett öt vezérhelyettes segíti majd Antal Attila munkáját - erről már több testület is tárgyalt információink szerint a Városházán és a cégnél egyaránt. Az Aba-korszakból mindössze egyetlen helyettes maradhatott a posztján: Donáth Zoltán a beruházási ügyekért felelős.