Jenő
-3 °C
6 °C

Árulja fapados villamosait a BKV

2006.07.26. 15:22
A 19-es, a 41-es, a 42-es, a 47-es, a 49-es és az 52-es vonalon közlekedő villamosait árulja a BKV. Egy villamosért félmilliót kérne a közlekedési társaság.

A BKV Zrt. eladásra kínálja fel a forgalomból kikerülő UV-villamosokat - olvasható a társaság internetes honlapján, írja az MTI. Úgy tudjuk, hogy a motorkocsis villamosokat 400-500 ezer forintért, motorkocsi nélkül ennél olcsóbban adná el a BKV.

Fapadosok

A közlekedési társaság tervei szerint a Combino villamosok forgalomba állításával a körúti csuklós villamosokkal váltják majd fel az 50 éves UV motorkocsikat és a még annál is jóval idősebb pótkocsikat. UV-villamosok járnak jelenleg a 19-es, a 41-es, a 42-es, a 47-es, a 49-es és az 52-es vonalon.

Jelenleg a BKV 120 UV motorkocsival és 40 pótkocsival rendelkezik egy internetes szakmai honlap szerint. A vételi ajánlatokat augusztus 11-éig kell elküldeni. A megadott telefonszámon a BKV munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy önkormányzati engedély szükséges ahhoz, hogy valaki a saját városában, akár a háza udvarában is villamost állítson ki.

Ha már villamos: a 4-6-os villamosok vonalának felújítását - amit az újonnan vásárolt villamosok miat kellett meglépni - a BKV-nál jelenleg vizsgálják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?