Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pert veszített a kerékbilincselő parkolócég

2007.05.22. 19:39
Nem büntethetőek a fényképfelvételek és a parkolóórák alapján az autósok Budapesten, mert a bíróság előtt a Centrum Parkoló Kft. nem tudta bizonyítani, hogy parkolóóráik hitelesek lennének.
Az MTV híradójának nyilatkozva egy ügyvéd közölte, a bíróság előtt a Centrum Parkoló Kft. nem tudta bizonyítani, hogy parkolóóráik, fényképezőgépeik hitelesek lennének. Az ügyvéd első fokon pert nyert a cég ellen.


Bedőlhetnek a büntetések

A nem hitelesített fővárosi parkolóórák adatai alapján nem büntethetők a lejárt parkolójegyű autósok. Kideült, a társaságok nem ellenőrzik, hogy pontos időt mutatnak-e a parkolóórák, és jól vannak-e beállítva a bizonyítékként használt fényképezőgépek órái.

Pákay Péter, a Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szaktanácsadója szerint a cégnek rendszeres időközönként a parkolóórákat ellenőriznie, kalibráltatnia kellene, hogy a mérés egységes, pontos és dokumentáltan megfelelő legyen. Ezek után az ügyvéd szerint nem szükséges befizetni a böntetést, bárki hivatkozhat a nem hitelesített adatokra.

Abban az esetben viszont, ha valaki a lejárt parkolójegy miatt kiszabott büntetést már befizette, azzal elismerte, hogy túllépte a parkolási időt, így nem reklamálhat.