Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Demszky lánya nem kaphat bérlakást a XI. kerületben

2004.12.10. 14:49
Bár Demszky Gábor lánya hivatalosan még nem vonta vissza XI. kerületi önkormányzati lakásbérlési igényét, az illetékes bizottság már eldöntötte: a főpolgármester lánya nem rászorult, így nem kaphat bérlakást a kerületben.
Visszavonta a XI. kerületi önkormányzat szociális és lakás bizottsága azt a korábbi határozatot, amelyben megvizsgálásra ajánlották, hogy kérelme alapján kaphat-e önkormányzati bérlakást Demszky Alma, tudta meg az Index.

A XI. kerület szociális osztályán négy tag támogatta, kettő ellenezte Demszky Gábor lányának méltányossági alapon beterjesztett bérlakás iráni kérelmét. Demszky Alma Mira nem akar visszaköltözni a gellérthegyi 80 négyzetméteres lakásba miután befejezte németországi felsőfokú tanulmányait. A főpolgármester lánya férjezett, párjával Németországban él, de most két gyermekével végleg hazaköltözne. Bejelentett magyarországi jelenlegi lakhelye két és fél szobás, így a visszatérés ilyen körülmények közt megoldhatatlan számára, szerepel a hét elején nyilvánosságra került önkormányzati jegyzőkönyvben.

Demszky Gábor az információ nyilvánosságra kerülését követően közleményben jelezte, nem tudott a lakásigénylésről, ugyanakkor azonnal megkérte lányát, hogy vonja vissza két évvel ezelőtt benyújtott kérelmét.

Ez eddig hivatalosan nem történt meg, tudta meg az Index Fenyvessy Zoltántól, aki a kerület MIÉP-es képviselője. Elmondása szerint azonban a XI. kerületi szociális és lakásbizottság visszavonta Demszky Alma kérelmének a vizsgálatát, arra hivatkozva, hogy a főpolgármester lánya nem tekinthető rászorultnak.