Auguszta
-4 °C
2 °C

A szűkös parkolóhelyek miatt acsarkodnak a képviselők

2007.06.01. 13:05
Már nem sokáig lehet szabadon bejárni a főpolgármesteri hivatalba, mert új beléptető rendszer állja a közlekedők útját. A kevés parkolóhely miatt a KDNP frakcióvezető-helyettese berágott.

Magyarázatot kért a nemrég üzembe helyezett új városházi beléptetési rend kapcsán érzékelt anomáliákról a fővárosi KDNP frakcióvezető-helyettese a főpolgármestertől. Endrédy számára érthetetlen módon a korábbi gyakorlathoz képest megháromszorozódott a belépni szándékozók előtt álló akadály.

Az eddigi nyitott városháza szlogen pedig már csak egy kapunál érvényesül még egy kis ideig. A másik kettő még üzemelő gyalogos bejáraton csak a városházi dolgozók juthatnak be elektronikus kártyájukkal. A főkaput még tavaly lezárták "terrorveszély" miatt. A képviselő tudni szeretné, hogy az elektronikus rendszer mit rögzít és ki fér hozzá az így keletkező adatokhoz. Választ vár arra is, hogy milyen céllal választották ki a beléptető eszközöket, ki készítette azokat, s mennyibe került a rendszer.

20 autó különbség

Endrédy István nehezményezte, hogy az új parkolási rendszer miatt mintegy 20 autó szorul ki a deklaráltan a képviselők és a hivatal vezetése részére elkülönített udvarról. Kik parkolhatnak a megmaradt "szűkre szabott helyen, a képviselők vagy a szaporodó tanácsadók" - teszi fel a kérdést a városatya.

A városháza 30 millió forint körüli összegből, közbeszerzés nélkül valósította meg az úgynevezett gondoksági szervezete az új gyalogos és gépjármű beléptető rendszert. Endrédy István elmondta azt is, hogy a főpolgármesteri hivatalból létszámcsökkentésre hivatkozva néhány éve kiszervezett gazdasági-műszaki ellátó szervezet, gyakorlatilag teljes önkormányzati felügyelet nélkül működik.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztálya szerint nem 20, csupán négy helyet szüntettek meg. A parkoló a hivatali dolgozók és a képviselők használhatják. Az Indexnek azt is elmondták, hogy azért nem volt közbeszerzés, mert épületbiztonsággal kapcsolatban ajánlatokat kérnek, ezeket versenyeztetik, így a legolcsóbb ajánlat, 24,5 millió forint értékben - nyert.