Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Kóka ígéreteit kérték számon a Moszkva téren

2007.05.30. 11:43
Budai polgármesterek a Moszkva tér rendbetételét kérték számon Kóka Jánostól, Demszky Gábortól és Horváth Csabától, akik a választási kampányban ígéretet tettek a fővárosi tulajdonú köztér megújítására. A fideszes kerületi vezetők szerdán a téren újságírók előtt lefestették a BKV-épület falára mázolt graffitiket.

Ha a kormányzati negyedre van pénz, akkor kell, hogy legyen a Moszkva tér felújítására is - jelentette ki Pokorni Zoltán. A XII. kerület polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy az I., a II. és a XII. kerület határán fekvő elhanyagolt fővárosi tulajdonú közterületen hetente több millióan utaznak keresztül.


Így kampányolt
A polgármesterek felsorolták Demszky Gábor főpolgármester, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Kóka János gazdasági miniszter a tér megújítására korábban tett és máig beváltatlan ígéreteit.

Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere bemutatta Kóka János választási plakátjait, és emlékeztetett arra, hogy a liberális politikus korábban úgy nyilatkozott: a Moszkva tér felújítása már bekerült a II. Nemzeti Fejlesztési Tervbe. A dokumentum azonban nem tartalmazza ezt a programot - fűzte hozzá.

Az újságíróknak kiosztott, Kóka János 2006. áprilisi kampánykiadványának "Szerződés a választókkal" című fejezetében egyebek mellett az áll: ha képviselőjévé választja a kerület és az SZDSZ kormányra kerül, eléri, hogy elinduljon a Moszkva tér teljes újjáépítése. A politikus nyilatkozatát közjegyző előtt is hitelesítette.

Nagy Gábor Tamás közölte, Kóka János egyéniben ugyan nem tudott nyerni, ám pártja elnökeként ma a kormány tagja, így lenne lehetősége ígéretei megtartására.

Láng Zsolt, a II. kerület vezetője arra emlékeztetett, hogy a főváros első és második embere, Demszky Gábor és Horváth Csaba (volt II. kerületi polgármester) 2006. szeptemberében közleményben tettek arra ígéretet, hogy 2007-ben már érvényes építési engedélye lesz a beruházásnak, 2008-ban elindulnak a munkálatok és 2009-re befejeződik a Moszkva tér rekonstrukciója.


Láng Zsolt, a II., Pokorni Zoltán, a XII. és Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármesterei tartanak tájékoztatót a Moszkva téri Gomba presszó előtt

Még mindig Buda szégyenfoltja a Moszkva tér, várjuk az együttműködési ajánlatot, és azt, hogy a beruházáshoz szükséges 30-35 milliárd forintot e célra elkülönítik - mondta a polgármester.

A három polgármester a tájékoztatót követően az újságírók valamint az átutazók, az illegális árusok, hajléktalanok és feketemunkások érdeklődő gyűrűjében lefestette a Gomba presszó falára mázolt graffitit. Mint mondták, megtették a tér megtisztításának első lépését, és bíznak abban, hogy a kormánypárti politikusok ígéretüket betartva követik őket a tér rendbetételében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?