Erzsébet
1 °C
4 °C

BKV: még több kordon, még több ellenőr

2008.09.12. 14:29
Szeptember végétől fokozott ellenőrzés lesz a felszíni járatokon is, áll a BKV közleményében. Idén júniusig 200 ezer utas kapott pótdíj-büntetést.

A BKV első ütemben szeptember 22-től, a 7E busz Kelenföldi pályaudvari végállomásán, illetve második ütemben szeptember 29-től a 4-es és 6-os villamosok Moszkva téri, Móricz Zsigmond körtéri és Fehérvári úti végállomásainál szalagkorlátok felállítását tervezi.

A kijelölt területeken a szalagkorlátok felállítása többletköltséget nem jelent, a fokozott ellenőrzés kiterjesztésével azonban sokkal több biztonsági őr teljesít majd szolgálatot. Az ellenőrzés első napjaiban, és különösen a csúcsidőszakokban (reggeli munkakezdés előtt, valamint a délutáni órákban) várhatók kisebb fennakadások, torlódások a megállóhelyeken.

Az idei év első 5 hónapjában megközelítőleg 6,4 millió utast ellenőriztek a jegyellenőrök, mintegy 200 ezer fővel szemben kezdeményeztek pótdíjazást, a munkavégzésükre azonban mindösszesen 400 panasz érkezett.

A tavaly márciustól bevezetett fokozott felszín alatti ellenőrzésnek köszönhetően a BKV Zrt. napi bevételei jelentősen növekedtek, illetve a metróvonalakon szinte minimálisra csökkent a bliccelők száma is. A korábbi tapasztalatok szerint a fizető utasokat is megelégedéssel tölti el a jogosulatlanul utazók kiszűrése.

A szeptember végi fokozott felszíni ellenőrzési akcióból származó bevételnövekedést a Társaság a szolgáltatás fejlesztésére kívánja fordítani, aminek köszönhetően tisztábbak lesznek a járatok, illetve tovább nő az utasok biztonságérzete is, áll a közleményben.

A VEKE szerint értelmetlen a kordon

Semmi értelme a BKV szalagkorlátos ellenőrzésének, mert a bliccelők egy megállóval később fognak le- illetve felszállni - mondta a Független Hírügynökségnek Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője. A szóvivő szerint néhány perc alatt el lehet sétálni a végállomástól a 4-es és 6-os villamosok első megállójáig, így a bliccelőket nem szűri ki a BKV új jegyellenőzési módszere. A VEKE szerint sokkal hatékonyabb lenne az ellenőrzés, ha más európai országokhoz hasonlóan nagyobb létszámban szállnának fel az ellenőrzök a járatokra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?