Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégis lesz buszsáv a metrópótlóknak a Kerepesi úton

2007.06.15. 15:15
Hétvégén kezdik kialakítani a buszsávokat a Kerepesi úton az Örs vezér teréig. A BKV csütörtökön még arról beszélt, hogy ez lehetetlen.

Az elmúlt napokban a kettes vonalon a metrópótló buszok délutánonként kénytelenek voltak az autókkal együtt araszolni a dugóban a Kerepesi út Hungária körút és Örs vezér tere közötti szakaszán, a metróval egyébként 8 perces menetidőt a buszok esetenként 35-40 perc alatt tették meg.

A BKV a 35-40 percet túlzónak tartja, a cég szerint legfeljebb a közlekedési lámpa meghibásodása vagy baleset miatt torlódtak fel időnként a metrópótlók. Jellemző szerintük, hogy az elmúlt napokban csupán tíz utastól érkezett panasz.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes ugyanakkor összehívta a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztály, a BKV Zrt. és a Főmterv szakembereit, hogy megoldást találjanak a pótlóbuszok előnyben részesítésére. Az a javaslat született, hogy a városból kifelé vezető oldalon is buszsávon közlekedhessenek majd a metrópótló autóbuszok. A munkák már a hétvégén megkezdődhetnek.

"A Kerepesi úton a hiányzó szakaszokon végig autóbuszsáv kijelölése indokolt, a BRFK részéről pedig szükséges a sokkal szigorúbb ellenőrzés, hiszen a meglévő buszsávokon is a dugóban állnak a buszok, például a Hungária körúti csomópont előtt" – állt a VEKE csütörtöki közleményében.

"A felszíni közlekedés mindig lassabb, ezt el kell fogadni" – reagált még csütörtökön Regőczi Miklós a BKV kommunikációs igazgatója, aki szerint légből kapottak és alaptalanok a VEKE kritikái. Regőczi akkor elmondta, hogy a Kerepesi úton nem lehetett több buszsávot kialakítani.

"Üdvözöljük a városvezetés beavatkozását a Kerepesi úti buszsávok ügyében, ugyanakkor a probléma gyökere sokkal mélyebbre nyúlik. A BKV hozzáállása és szemlélete továbbra sem az utasok legmagasabb szintű kiszolgálását, és az üzemeltetői, kivitelezői és egyéb belső részérdekeken való felülemelkedést szolgálja" - reagált a VEKE, a BKV bejelentésére.