Irén, Írisz
5 °C
15 °C

Mégis lesz buszsáv a metrópótlóknak a Kerepesi úton

2007.06.15. 15:15
Hétvégén kezdik kialakítani a buszsávokat a Kerepesi úton az Örs vezér teréig. A BKV csütörtökön még arról beszélt, hogy ez lehetetlen.

Az elmúlt napokban a kettes vonalon a metrópótló buszok délutánonként kénytelenek voltak az autókkal együtt araszolni a dugóban a Kerepesi út Hungária körút és Örs vezér tere közötti szakaszán, a metróval egyébként 8 perces menetidőt a buszok esetenként 35-40 perc alatt tették meg.

A BKV a 35-40 percet túlzónak tartja, a cég szerint legfeljebb a közlekedési lámpa meghibásodása vagy baleset miatt torlódtak fel időnként a metrópótlók. Jellemző szerintük, hogy az elmúlt napokban csupán tíz utastól érkezett panasz.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes ugyanakkor összehívta a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztály, a BKV Zrt. és a Főmterv szakembereit, hogy megoldást találjanak a pótlóbuszok előnyben részesítésére. Az a javaslat született, hogy a városból kifelé vezető oldalon is buszsávon közlekedhessenek majd a metrópótló autóbuszok. A munkák már a hétvégén megkezdődhetnek.

"A Kerepesi úton a hiányzó szakaszokon végig autóbuszsáv kijelölése indokolt, a BRFK részéről pedig szükséges a sokkal szigorúbb ellenőrzés, hiszen a meglévő buszsávokon is a dugóban állnak a buszok, például a Hungária körúti csomópont előtt" – állt a VEKE csütörtöki közleményében.

"A felszíni közlekedés mindig lassabb, ezt el kell fogadni" – reagált még csütörtökön Regőczi Miklós a BKV kommunikációs igazgatója, aki szerint légből kapottak és alaptalanok a VEKE kritikái. Regőczi akkor elmondta, hogy a Kerepesi úton nem lehetett több buszsávot kialakítani.

"Üdvözöljük a városvezetés beavatkozását a Kerepesi úti buszsávok ügyében, ugyanakkor a probléma gyökere sokkal mélyebbre nyúlik. A BKV hozzáállása és szemlélete továbbra sem az utasok legmagasabb szintű kiszolgálását, és az üzemeltetői, kivitelezői és egyéb belső részérdekeken való felülemelkedést szolgálja" - reagált a VEKE, a BKV bejelentésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!