Pál
-5 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Pofon vágtak egy parkolóőrt a Blahán

2007.06.20. 17:36
Rusznák Imre, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás Kft. vezetője reméli, hogy az utóbbi időben megszaporodott atrocitások, amelyek az őröket érik, nem a parkolócégek elleni politika támadásokkal magyarázhatók.

Újabb parkolóőrt inzultáltak a fővárosban, közölte a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás Kft. igazgatója.

Pofon vágták

A Blaha Lujza téren megbírságolták egy parkoló autó tulajdonosát, és a fizetési felszólítás kitöltése után megjelent a helyszínen a jármű vélhető tulajdonosa, aki arra utasította a két parkolóőrt, hogy töröljék a bírságot, mondta el a még hétfőn történt esetet ismertetve Rusznák Imre.

A tanuló parkolóőr betanítását végző ellenőr tájékoztatta őt, hogy a pótdíjat nem tudják törölni, illetve visszavonni. Ezután az autós felháborodásában pofon vágta a vezető ellenőrt, kiverte a kezéből a mobiltelefonját, majd elfutott.

Rendőrségi matrica volt az autóban

Az igazgató szerint az elkövető autójában "rendőrség" feliratú matricát, illetve egy ideiglenes parkolási engedélyt helyeztek el. Ez utóbbi a VII. kerületi Városligeti fasor egyik épülete előtti parkolásra jogosított.

A parkolási ellenőr szerint az elkövető nem állította azt magáról, hogy rendőr, csupán annyit mondott, hogy hivatalból intézkedik a Blaha Lujza téren.

A parkolási társaság rendőri intézkedést kért, majd rendőrségi feljelentést tett.

Egymás után harmadszor támadtak parkolóőrre

Rusznák Imre emlékeztetett arra, hogy a múlt héten az Erzsébet körúton ütötték le egy parkolóőrüket. Még korábban pedig egy autós, akit éppen meg akartak bírságolni, a kocsijába pattanva nekihajtott egy parkolóőr lábának.

Az igazgató hangsúlyozta, nem szeretné, ha mindennapossá válnának az ilyen atrocitások. Reméli, hogy nem a parkolási társaságok elleni politikai-közéleti támadások miatt szaporodtak el az ilyen jelenségek.