Paszkál
10 °C
15 °C

Szombattól járnak a villamosok a Szabadság hídon

2008.12.18. 14:50
Megnyitják a villamosok előtt a Szabadság hidat szombaton. Az új forgalmi rend a villamospótló buszok megszűnése mellett néhány villamos vonala is megváltozik. A szombattól kezdődő forgalmi rend a budai főgyűjtőcsatorna építésének befejezéséig, 2009. tavaszáig tart.

Újra közlekednek a villamosok a Szabadság hídon december 20-tól, szombattól. A budai rakpart lezárása, a főgyűjtőcsatorna építése miatt ideiglenes forgalmi rend lép életbe - közölte a BKV csütörtökön.

A hídon újrainduló villamosforgalom, így megszűnnek a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló autóbuszok. Ismét a korábbi útvonalon, a Deák Ferenc tér és a budafoki Városház tér között jár a 47-es villamos, és közlekedik a 49-es villamos is a Deák tér és a Kelenföldi pályaudvar között. Az 56-os villamos ideiglenesen nem jár, de helyette a meghosszabbított 61-es villamossal lehet utazni a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között.

Szintén ideiglenesen nem fog közlekedni a 19-es villamos. Helyette a 19-41V jelzésű villamospótló autóbuszokkal lehet utazni a Batthyány tér és a Szent Gellért tér között. A csatornaépítés miatt a 41-es villamos megváltozott útvonalon, Kamaraerdő és a Moszkva tér között szállítja az utasokat. A 41A villamos megszűnik. A 18-as villamos a Moszkva tér és a Savoya park között jár.

szabhidkand03

Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan a budai főgyűjtőcsatorna építésének befejezéséig tart, melynek tervezett időpontja 2009. április vége - olvasható a BKV közleményében.

A forgalmi rend mellett a hídra szerelt lámpák szintén tavaszig rontják az összképet. Akkor szerelik fel a korhű lámpatesteket és addigra készül el a híd díszkivilágítása is.