Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dugók Budán az Alsó-rakpart lezárása miatt

2008.06.02. 10:01
A közlekedési káosz egyelőre elmaradt, de dugókat okozott az alsó rakpart lezárása Budán. A torlódást most két közlekedési baleset is fokozza, ezek miatt ugyanis járhatatlan az M0-ás.

A nagyobb kapacitású észak-déli budai főutakon dugót okoz a Budai Alsó-rakpart lezárása, az arra haladóknak legalább negyed órával tovább tart az út, mint egy átlagos napon, mondta az indexnek a Fővinform munkatársa. Havasi Zsolt hozzátette, hogy a torlódások fokozódására lehet számítani.

A ma reggeli tapasztalatok szerint a budai felső rakparton vagy a Műegyetem rakparton nem okoz különösebb problémát a lezárás, az autósok jelentős része az Alkotás úton, a Krisztina körúton vagy az Attila úton próbál menekülő utat találni. A dugó hatással van a dél-budai utakra is, ráadásul a Szerémi út és a Budafoki út forgalmát az is növeli, hogy az M0-áson baleset történt a reggeli órákban.

A rakpart elkerülésére hivatalosan nem jelöltek ki elkerülő utat, Havasi Zsolt szerint nincs is olyan útvonal, ami ezt a kapacitást elbírná.

A Budai Alsó-rakpart Lágymányosi híd és Erzsébet híd közötti szakaszát ma reggel zárták le, mert itt építik a budai szennyvízelvezető főgyűjtőcsatornát. Június 16-tól a Műegyetem rakparton sem lehet közlekedni, mert a 4-es metró Gellért téri állomásának építése miatt azt a területet is lezárják.

Augusztustól az Erzsébet híd és a Margit híd között sem lehet majd használni az alsó rakpartot, mert ott is megkezdődik a csatornaépítés. A Gellért téri építkezések az év végéig tartanak, várhatóan ekkor nyitják meg a felújított Szabadság hidat is. A Margit híd budai hídfőjének térségében a tervek szerint jövő év őszén fejeződnek be a munkák. A Margit híd felújítását jövőre tervezik.