Eleonóra
-1 °C
2 °C

Teljes útzár Lágymányostól az Erzsébet hídig

2008.05.19. 06:58
Kapcsolódók (14)
Hatalmas forgalmi fennakadások árán ugyan, de egy évvel hamarabb elkészülhet a négyes metró Gellért téri állomása, írja a Népszabadság. Ehhez az állomás lejtaknájának építését össze kell hangolni a budai főgyűjtőcsatonáéval. A szennyvízcsatorna építése miatt már így is le kellett zárni a rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Lágymányosi híd között.

Elképzelhető, hogy a nyáron egyszerre zárják le a budai alsó- és felsőrakpartot Lágymányos és az Erzésbet híd között, írja a Népszabadság. Az amúgy is túlterhelt budai forgalmat szinte teljesen ellehetetlenítő lezárásnak előnye is lehet, ha minden jól megy, egy évvel hamarabb adhatják át a négyes metrő Gellért téri állomását.

Amennyiben ugyanis összehangolják a budai szennyvízfőgyűjtő-csatorna építését a metróállomás lejtaknájának építésével, időt takaríthatnak meg az építők. A főpolgármesteri kabinet már tárgyalt az ügyről, kedden véglegesen is dönthetnek a kérdésben.

Ha a két beruházást egyszerre kivitelezik, akkor egy időben kell lezárni a két budai rakpartot. Lezárások így is, úgy is lesznek, a Bertalan Lajos utca és a Lágymányosi híd közötti szakaszt például május végéig már le is zárták.

A most épülő főgyűjtőcsatorna Buda eddig tisztítatlanul a Dunába ömlő szennyvizét vezetné el a leghamarabb 2010-ben elkészülő csepeli szennyvíztisztító telepre.