Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mégsem újítják fel a Thököly utat?

2008.06.16. 00:08
Elmaradhat a Thököly út idén őszre tervezett felújítása. Az ideiglenes felújítás másfél milliárd forintba kerülne és csak 2-3 évre szólna.

A fővárosi közgyűlés legutóbbi, tavaly decemberi határozata szerint idén el kellene kezdeni a Thököly út felújítását. A tervek szerint a rekonstrukció szeptemberben kezdődne, ám az Index úgy tudja, hogy a főváros vezetésében vita támadt: érdemes-e elvégezni a másfél milliárd forintba kerülő munkát vagy sem.

Az idei felújítás ugyanis a sokak szerint Budapest legrosszabb minőségű útjának tartott Thököly útnak csak a kopórétegcseréjét jelentené. Magyarán a kockakőborítást egy ideiglenes aszfaltréteg váltaná mind az erzsébetvárosi, mind a zuglói szakaszon.

Az igazi, teljes pályaszerkezetet érintő felújítás csak 2011 után, a 4-es metró Bosnyák téri folytatásával, az állomásépítésekkel egy időben kezdődhetne el. Ráadásul nemrég kiderült az is, hogy a Thököly út ideiglenes felújítására nem lehet állami támogatást igényelni, mint a többi fővárosi útrekonstrukció esetében.

2007 októberéig a főváros nem aggódott a Thököly út felújítása miatt, azt ugyanis teljes egészében a 4-es metró építésének költségvetése tartalmazta. Csakhogy tavaly ősszel kiderült, hogy a metróbüdzsé elszaladt, ezért csökkenteni kell a benne szereplő, elsősorban a kapcsolódó felszíni átépítéseket tartalmazó, tételeket.

Ennek esett áldozatul a Thököly út. A városvezetés a legutóbbi kabinetértekezleten úgy döntött az ügyben az Index információi szerint, hogy június végéig tegye le az asztalra a tervező a konkrét és pontos költségeket tartalmazó terveket, és annak ismeretében lehet dönteni a kérdésben.