Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lerohadnak a csuklós Volvók a fővárosban

2008.06.18. 13:52

Kilencből négy csuklós Alfa Volvo busz nem tudott kiállni reggel a garázsból a 47-es 49-es villamospótló vonalán. Ilyen járműveket akart beszerezni a BKV a botrányos használtbusz-tenderen, amit egyébként újra ki szeretnének írni.

Szerda reggel négy, kedd reggel pedig kettő csuklós Volvo busz ragadt benn ismeretlen okok miatt a garázsban a 47-es 49-es villamospótló vonalán, tudta meg az Index. Az értesülést a BKV diszpécserszolgálatán megerősítették.

A vonalon 13 busz közlekedik, ebből kilencet a Nógrád Volán, négyet a BKV üzemeltet. A bennragadt buszok mind a Nógrád Volán üzemeltetésében vannak, és mind a négy csuklós Volvo autóbusz. Horváth Ernő, a Nógrád Volán fővárosi személyszállítási üzletágvezetője az Index megkeresésére elmondta, hogy a buszok műszaki okok miatt nem tudtak kiállni reggel. Hozzátette: meri remélni, hogy a nap folyamán megoldották a problémát a garázsban, és csütörtökön már nem fordul elő újra ilyen helyzet.

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője, a BKV felügyelő bizottságának tagja elmondta, hogy az elhíresült használtbusz-tenderen ugyanilyen buszokat kívánt beszerezni a BKV az Alfa Busz Kft.-től. A szerdán és kedden történtek Vitézy Dávid szerint megkérdőjelezik a buszok műszaki állapotát. Ez azért fontos, mert a legutóbbi városüzemeltetési bizottsági ülésen szó esett arról, hogy a BKV ismét tendert szeretne kiírni használt vagy új buszok beszerzésére.

Az Index megkereste a BKV-t, hogy milyen szankcióval büntetik az alvállalkozót, ha ilyen sok busza képtelen kiállni reggel a garázsból. A sajtóiroda későbbre ígért választ.