Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Gaskó 4 milliót lengetett be az MSZP-s ingadozóknak

2007.12.03. 09:02
Nem akarja megvenni a szavazatokat, de a frakciófegyelem megsértése miatt kiszabható büntetéseket kifizetné azok helyett a szocialista honatyák helyett, akik nemmel szavaznának az egészségbiztosítási reform ügyében. Gaskó István 4 milliós forrást talált a kompenzációra.

Anyagi támogatást ígért hétfőn Gaskó István, az általános sztrájkra készülő Liga Szakszervezetek elnöke az ingadozó szocialista parlamenti képviselőknek, hogy könnyebben vállalhassák az egészségbiztosítási reformról szóló kormányjavaslat elutasítását.

"Szeretnénk mentesíteni őket egy nagyon nagy tehertétel alól: azok a képviselők, akik a nem gombot szeretnék megnyomni, de azt tartja csak őket vissza, hogy százezer forint büntetést kell a pártnak befizetni ezért, ha kérik, a szakszervezetek a sztrájkalapjukból kiutalják ezt a százezer forintot a képviselőknek" - jelentette ki a szakszervezeti vezető a közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában.

A műsorban elhangzott, hogy negyven ingadozó szocialista képviselő van. Gaskó István szerint az, hogy a szakszervezetek készek lennének négymillió forintot fizetni, nem jelenti a szocialista képviselők megvásárlását. Hozzátette, ennek a pénznek a felajánlását még meg kell vitatni a szakszervezeti tagokkal is.

Gaskó István kilátásba helyezte, hogy a szakszervezetek nagy nyomást fognak gyakorolni az ingadozó szocialista képviselőkre. Elmondta, minden választókerületben, ahol ezeket a törvényhozókat megválasztották, a helyi szakszervezeti képviselők a választópolgárok előtti nyílt vitára hívják majd ki őket, és a képviselőknek "ott a választók előtt kell majd színt vallani".

Nem tudja hol tanulta ezt a fogást Gaskó István - nyilatkozta az Indexnek Nyakó István. Az MSZP szóvivője szerint "erről a megfizetéses-lefizetéses technikáról csak remélni lehet, hogy nem a Liga szakszervezetből származik". Nyakó azt sem érti, honnan vette Gaskó azt az információt, hogy negyven MSZP-s nem akarja megszavazni a javaslatot, szerinte ez teljesen légbőlkapott állítás.