Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Gyurcsány: Nagyon mély koalíciós vita van

2008.03.31. 15:26
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint vita a koalíciós pártok között nem a reformokról, hanem azok tempójáról szól. Az MTI-nek adott interjújában azt mondta, a válsággal fenyegető vita megoldása az ország érdeke, és erre 30 napjuk van.

Gyurcsány Ferenc szerint nagyon mély koalíciós vita van, amely válsággal fenyeget. A miniszterelnök az MTI-nek adott interjújában azonban azt hangsúlyozta: ennek megoldása az ország érdeke, és erre - az SZDSZ javaslata alapján - van 30 napja a két koalíciós partnernek.

Azt mondta, a szombati bejelentés óta is folyamatos az egyeztetés a két párt között.

A kormányfő úgy fogalmazott: a vita a két párt között nem a reformokról, hanem azok tempójáról szól. Mint mondta, a reformpolitika nem Forma 1-es verseny, nem jó, ha azon mérik a sikerét, milyen gyors és milyen radikális. "Ne gyorsasági versenyt csináljunk, hanem eredményversenyt. Jobb a megvalósult, mérsékelt reform, mint az elbukott radikális reform" - közölte.

Gyurcsány Ferenc visszautasította, hogy felrúgta volna a koalíciós szerződést. Emlékeztetett arra, hogy a kormányfőnek felmentési joga van a miniszterek esetében, és ezzel élt.  • Vennék
  • Hírek