Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Se müzli, se Fidesz, kiürült a Happy End

2004.07.07. 13:35
"A Happy Endet kinyírták, de erről a korábbiakhoz hasonlóan nem kívánok nyilatkozni" - jelentette ki az Index kérdésére Wermer András, Orbán Viktor egykori bizalmasa. A cég elleni nyomozás sajtóhírek szerint még nem zárult le, de a vállalkozás elvesztette utolsó üzleti ügyfelét, amely májustól más cégre bízta a müzliszeletek promócióját.
Május óta már nem a Happy End végzi a Cerbona müzliszeletek reklámjának kreatív és médiafeladatait, miután a székesfehérvári részvénytársaság meghívásos pályázaton új ügynökségnek adott megbízást.

Kiürült a cég

"A Happy Endet kinyírták" - mondta az Indexnek Wermer András, a Fidesz egykori kampányembere. Wermer azonban - tartva magát korábbi álláspontjához - most sem kívánt nyilatkozni az előző ciklusban milliárdos állami megbízatásokat elnyert reklámcég ügyeiről. Úgy tudjuk azonban, a 2002 előtt számos politikai és üzleti ügyfelet kiszolgáló vállalkozás időközben "kiürült". A Happy End a júniusban lezajlott EP-választás kampányából is kiszorult, a Fidesz televíziós és köztéri reklámjait több kisebb cég gyártotta. Cége eltűnése ellenére Wermer változatlanul meghívottja a Fidesz fontosabb rendezvényeinek, így a VIP-vendég volt a petíciót meghirdető pártkongresszuson is a Budapest Arénában.

Zajló ügyek

Sajtóinformációk szerint a Legfőbb Ügyészség, részben helyt adva a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal korábbi panaszának, nyomozásra utasította az ORFK-t. A Magyar Nemzet szerint az ügyészség az Orbán-kormány külföldi útjairól készült filmek ügyében rendelt el további vizsgálatot. A kormánytagok útjainak dokumentálására az Országimázsközpont adott megbízást az Ezüsthajó Kft.-nek. A Happy End esetében az ügyészség elutasította a nyomozás megszüntetése miatt beadott panaszt, a Wermer-céget még érinti Keller László közpénzügyi államtitkár pótmagánvádas beadványa, erről még nem határozott a bíróság.

Az ORFK és a Legfőbb Ügyészség sajtóosztályán az Index érdeklődésére egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni a vizsgálatok állásáról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!