Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Se müzli, se Fidesz, kiürült a Happy End

2004.07.07. 13:35
"A Happy Endet kinyírták, de erről a korábbiakhoz hasonlóan nem kívánok nyilatkozni" - jelentette ki az Index kérdésére Wermer András, Orbán Viktor egykori bizalmasa. A cég elleni nyomozás sajtóhírek szerint még nem zárult le, de a vállalkozás elvesztette utolsó üzleti ügyfelét, amely májustól más cégre bízta a müzliszeletek promócióját.
Május óta már nem a Happy End végzi a Cerbona müzliszeletek reklámjának kreatív és médiafeladatait, miután a székesfehérvári részvénytársaság meghívásos pályázaton új ügynökségnek adott megbízást.

Kiürült a cég

"A Happy Endet kinyírták" - mondta az Indexnek Wermer András, a Fidesz egykori kampányembere. Wermer azonban - tartva magát korábbi álláspontjához - most sem kívánt nyilatkozni az előző ciklusban milliárdos állami megbízatásokat elnyert reklámcég ügyeiről. Úgy tudjuk azonban, a 2002 előtt számos politikai és üzleti ügyfelet kiszolgáló vállalkozás időközben "kiürült". A Happy End a júniusban lezajlott EP-választás kampányából is kiszorult, a Fidesz televíziós és köztéri reklámjait több kisebb cég gyártotta. Cége eltűnése ellenére Wermer változatlanul meghívottja a Fidesz fontosabb rendezvényeinek, így a VIP-vendég volt a petíciót meghirdető pártkongresszuson is a Budapest Arénában.

Zajló ügyek

Sajtóinformációk szerint a Legfőbb Ügyészség, részben helyt adva a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal korábbi panaszának, nyomozásra utasította az ORFK-t. A Magyar Nemzet szerint az ügyészség az Orbán-kormány külföldi útjairól készült filmek ügyében rendelt el további vizsgálatot. A kormánytagok útjainak dokumentálására az Országimázsközpont adott megbízást az Ezüsthajó Kft.-nek. A Happy End esetében az ügyészség elutasította a nyomozás megszüntetése miatt beadott panaszt, a Wermer-céget még érinti Keller László közpénzügyi államtitkár pótmagánvádas beadványa, erről még nem határozott a bíróság.

Az ORFK és a Legfőbb Ügyészség sajtóosztályán az Index érdeklődésére egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni a vizsgálatok állásáról.