Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

'Aljasság, szégyenletes, gyalázatos' az ügynöklista megjelenése

2005.02.28. 14:16
Horn Gyula volt miniszterelnök aljasságnak tartja, hogy valaki névtelenül feltette az internetre az állítólagos ügynöklistát. Gyurcsány Ferenc kormányfő a parlamentben "gyalázatosnak, szégyenletesnek" nevezte, ha az emberek sorsával játszanak.
Horn Gyula volt miniszterelnök a Németh-kormány külügyminisztere nem kívánt a sajtónak reagálni a megjelent ügynöklistára, mint mondta, kedden az ügynöktörvény vitájában fejti ki véleményét. Az Indexnek azonban a hétvégén kiszivárgott állítólagos ügynöklistával kapcsolatban elmondta, 15 éve nem látott ilyen aljas dolgot, "hogy valaki névtelenül hírbe hozzon embereket".

Horn Gyula arra a kérdésünkre, hogy vannak-e olyanok a listán, akik nem ügynökök, azt közölte, nem tudja, nem látta a listát. Azzal kapcsolatban, hogy Demszky Gábor szerint ez a lista kisebb eltérésekkel megegyezik azzal, amit Antall József kapott Horn akkori hivatali főnökétől, Németh Miklóstól, azt mondta, nem hiszi el.

Gyurcsány az ügynöklistáról

Gyalázatos, szégyenletes, ha az emberek sorsával játszanak, mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben, napirend előtti felszólalásában. "Az eddigi kormányok nem teljesítették azt a kötelességüket, hogy átláthatóan, korrekt módon tárják fel a múltat" - fogalmazott, mint mondta nem lehet a legbutább politikai vetélkedésre használni az emberek sorsát. Gyurcsány arra kérte a pártokat, hogy támogassák a parlament előtt fekvő szocialista ügynöktörvény-javaslatot, amely - mint mondta - egyszer és mindenkorra pontot tenne ennek az ügynek a végére.

Gál Zoltán nem tud róla

Gál Zoltán, a Németh-kormány belügyminisztere az Indexnek annyit mondott, hogy a lista a kormányváltás után kerülhetett Antall Józsefhez, ő pedig akkor már nem volt a tárca élén. Arra a felvetésre, hogy a lista korábban készült, azt mondta, erről nem tud.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek