Árpád
-2 °C
4 °C

Sólyom csak ősszel jelöl újra főügyészt

2006.07.05. 06:30
Akár több hónap is eltelhet mire újra lesz legfőbb ügyész. A Népszabadság úgy tudja, a koalíció Polt Péter emberének tartja Horányi Miklóst.

Sólyom László továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a pártokkal való konzultáció nélkül jelöl, miután első jelöltjét, Horányi Miklóst nem fogadta el a koalíció. A Népszabadság úgy tudja, hogy a köztársasági elnök már csak a parlament őszi ülésszakán, várhatóan októberben jelöl ki új legfőbb ügyészt.

A koalíciós pártok - hivatalos állásfoglalásuk szerint - szakmailag nem tartották alkalmasnak Horányi Miklóst "az ügyészség előtt álló feladatok végrehajtására".

A lap szerint minden bizonnyal más problémájuk volt. Egyrészt az, hogy Horányit a volt legfőbb ügyész, a fideszes elfogultsággal vádolt Polt Péter emberének tartják, másrészt komoly dilemmát okozott nekik Sólyom László szokatlan eljárása, az, hogy nem egyeztetett velük.

A Népszabadság szerint elhúzódó konfliktusra lehet számítani. Amíg nincs új legfőbb ügyész, addig a szervezetet Belovics Ervin, Polt Péter korábbi helyettese vezeti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?