Jolán
2 °C
4 °C

Karsai a szócsatába betegedett bele

2007.10.03. 11:12
Óriási feszültségek forrtak az MSZP kedd esti frakcióülésén, a miniszterelnöki hét pont megtárgyalására összegyűlt képviselők élesen bírálták Gyurcsány Ferencet a nem kellően egyeztetett javaslata miatt. A kormányfő már épp meggyőzött volna mindenkit a maga igazáról, amikor Karsai József kiborult a polgármestereket ért kritikákon és annyira belelovallta magát a vitába, hogy a teremből távozóban összecsuklott, mentőt kellett hívni.

Bár kibeszélőshow-nak indult az MSZP keddi frakcióülése, ahol az új adótervek mellett a miniszterelnök hétpontos javaslatcsomagját vitatták meg a képviselők, a cél elérése csak félig sikerült. A jól megszokott forgatókönyvet, vagyis hogy a szocialista potentátok kipanaszkodják magukat, aztán a miniszterelnök viszontválaszban kiosztja őket, csak részben valósult meg, a kormányfői dorgálást ugyanis Karsai József battonyai polgármester, egykori búzaégető kis magánszámával megzavarta, sőt felülírta.

Gyurcsány éppen azokat a polgármestereket szidta, akik képviselőségük mellett meg akarják tartani polgármesteri tisztségüket is, amikor váratlanul, helyéről felállva ingerülten vitatkozni kezdett Gyurcsánnyal Karsai. A körülötte ülők megpróbálták lecsitítani, de ez nem járt sikerrel, ezért elhatározták, baráti segítséggel kivezetik a teremből. Útban Lendvai Ildikó irodája felé azonban Karsai összeesett ezzel ellehetlenítve, hogy Gyurcsány befejezze párttársainak szánt kritikáját. A képviselőhöz mentőt hívtak, akik a helyszínen látták el a hivatalos közlés szerint vérnyomás problémákkal küszködő politikust.

(A frakcióülés kezdetén Gyurcsány Ferenc éles hangon teremtette le a képviselőt, mivel a Hír tévének azt mondta, nem az ő polgármestersége összeférhetetlen, hanem a miniszterelnöki é.s a pártelnöki poszt nem fér meg egymással.)

Lendvai Ildikó frakcióvezető mentendő a menthetőt, az elhangzott vita alapján egy hárompontos állásfoglalást fogalmazott meg, amit annak jegyében fogadtatott el a képviselőkkel, hogy legyen mit mondaniuk az újságíróknak.

A Lendvai által kreált három pont szerint a képviselők pártolják, hogy a kabinet minden eddiginél határozottabban küzdjön a korrupcióval szemben, ugyanakkor szeretnének részt venni a hét pont alapján létrejövő jogszabálytervezet kialakításában, továbbá ötpárti tárgyalásokat kezdeményeznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?