Sára, Márió
2 °C
6 °C

A Kendermag nyílt levélben fordult Balsaihoz

2003.05.03. 22:44
Kodolányi Balázs, a Kendermag Egyesület alapító tagja nyílt levélben azzal fordult Balsai István MDF-es országgyűlési képviselőhöz: kérje meg frakciótársait, "fejezzék be olcsó, népszerűséghajhász támadásaikat" az egyesület ellen.
"Tegyék a szívükre a kezüket, és vallják be töredelmesen, egyesületünk alapító okiratát, vagy akár a szándéknyilatkozatát, a mai napig nem olvasták el. Ha megtették volna, biztosan nem kezdtek volna egy önmagukat lejárató kampányba!" - áll az MTI-hez szombaton eljuttatott levélben.

Kodolányi Balázs hangsúlyozta: az egyesület tagjai szakmai érvek és tudományos kutatások figyelembevételével szeretnék visszaszorítani a kábítószer-fogyasztást Magyarországon.

"Sajnos politikustársai, hozzáértésük hiányában, sárdobálásba kezdtek, elterelve a figyelmet a valós helyzetről" - szegezi Balsai Istvánnak az egyesület alapító tagja.

Pettkó András MDF-es országgyűlési képviselő pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vasárnap ők is tüntetést szerveznek, melyen lehetőséget szeretnének adni mindazoknak, "akiknek a kábítószeren kívül van más értékrendjük, mondanivalójuk a magyar társadalom, a magyar ifjúság számára".

A Kendermag Egyesület a marihuána fogyasztásának tiltása, büntethetősége ellen Engedd szabadon a kendert címmel rendezvényt hirdetett meg vasárnapra Budapesten a Vörösmarty térre.