Árpád
-2 °C
3 °C

Kirúgják a tanárát leköpő diáklányt

2008.04.01. 16:37
Eltanácsolnák azt a kaposvári diáklányt középiskolájából, aki a napokban leköpte egyik tanárát. A pedagógus feljelentést tesz, mert a renitens diák többször is inzultálta, a szülők viszont bíróságnál támadják meg a kirúgást.

Eltanácsolják a kaposvári szakközépiskolából azt a diáklányt, aki múlt héten leköpte tanárát. Az iskola igazgató-helyettese egy kedden tartott sajtótájékoztatón bejelentette: már találtak neki befogadó intézményt is. A lány rokonai azonban tiltakoznak a döntés ellen. A tanár, akit leköpött, feljelentés tesz a rendőrségen.

A tanárt korábban is többször fenyegette és szidalmazta a diák. A pedagógus most úgy döntött, feljelentést tesz a rendőrségen bántalmazás miatt. A diáklány az eset óta is kezelhetetlen.

Nagyon csúnyán beszélt a diák a fegyelmi bizottság elnökével is. Éppen akkor érkezett az iskolába a bűnmegelőzési csoport felügyelője, ő is hallotta, és felhívta az édesapát, hogy vigye haza a gyereket - közöltre Bálintné Rehova Márta, a Széchenyi Kereskedelmi Szakközépiskola igazgató-helyettese.

Egy kadarkúti iskola még januárban vállalta, hogy befogadja a diáklányt, akkor azonban még nem tudták, mennyire problémás. Most igyekeznek felkészülni. Ha idekerül a kislány, akkor a kollégák a helyi hatóságokkal, akár a rendőrséggel is együttműködve próbálják majd segíteni a beilleszkedését - mondta Pécsi Oszkár, a középiskola igazgatója.

A diáklány rokonai azonban bírósághoz fordulnak, mert nem engedik, hogy a gyereket áthelyezzék a kadarkúti iskolába. Kaposvár polgármestere, Szita Károly egyébként összehívta a város iskoláinak igazgatóit, hogy közösen keressék a megoldást. Javaslatukat az oktatási miniszterhez is eljuttatják majd. Azt szeretnék, hogy a minisztérium emelje meg az oktatási normatívát, hogy iskolák iskolapszichológusokat alkalmazhassanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?