Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Utcára vonulnak a kendermagosok

2006.03.13. 10:50
A választások előtt kampányt szervez a Kendermag Egyesület. Az első forduló előtt két héttel a magukat feljelentő fűszívók utcai megmozdulást tartanak.

Két héttel a választások előtt utcai megmozdulást szervez a Kendermag Egyesület. Úgy tudjuk, hogy március 26-án - szándékaik szerint - többezres felvonuláson tiltakoznak az ellen, hogy a kábítószerfogyasztókat börtönnel fenyegetik.

Börtönbe zárnák őket

A Kendermag Egyesület azt akarja elérni, hogy az a több százezer választókorú magyar állampolgár, aki már fogyasztott kábítószert, április 9-i választásokon és a két héttel későbbi második fordulóban mérlegelje, hogy a parlamentbe készülő pártok közül melyek tekintik bűnözőknek a fűszívókat. Ez jelenleg mind a négy parlamenti pártra igaz.

A politika hozzáállása miatt a rendőrök is közönséges bűnözőként tekintenek a többségében munkával, biztos egziszteniciával rendelkező fűszívókra“ – mondta az Indexnek az egyik szervező.

Inkább maradjon otthon

Az egyesület egyik pártot sem támogatja, mondta az Indexnek Juhász Péter szóvivő. A kendermagosok azt javasolják, hogy ha valaki egyik pártra sem akarja szavazatát vesztegetni, akkor inkább maradjon otthon, vagy menjen kirándulni, és tekerjen egyet. Voksainkkal nem legitimáljuk azokat, akik szerint börtönben a helyünk“ - mondta a főszervező.

A Kendermag Egyesület március 19-ére kerekasztal-beszélgetést szervez a Vista Rendezvénytermébe, ahol rendőrök, szociológusok és újságírók vitatkoznak arról, veszélyt jelent-e az otthon termesztett füvét szívó ember a társadalomra. A beszélgetés után Juhász Péter, az egyesület szóvivője elmondja, hogyan nevelgette otthon azt a növényt, amellyel a bírósági tárgyalásán is megjelent.