Herman
3 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Titkos találkozó a kormányátalakításról

2004.08.16. 17:19
Medgyessy Péter és Kuncze Gábor titokban tárgyalt a kormányátalakításról. A megbeszélést követően egyikük sem árult el részleteket, a kormányfő annyit mondott: "néhány nap múlva" jelenti be a változtatásokat.
Néhány újságíró hétfő délután a miniszterelnök parlamenti dolgozószobája melletti folyosón várakozott arra, hogy valamit megtudjanak a kormányfő és az SZDSZ elnökének megbeszélésről. A meg nem hirdetett négyszemközti tárgyalás azonban az épület másik felében, az SZDSZ frakció szobájában zajlott.

A koalíciós pártelnöktől távozóban az ingujjban lévő Medgyessy mosolyogva hárított el minden kérdést, és csupán annyit árult el, hogy "néhány nap múlva" jelenti be a kormányátalakítással kapcsolatos döntéseit.

Kuncze Gábor sem volt bőbeszédűbb, ő is kitért minden kérdés elől és azt hangoztatta, hogy a részletekről "korai lenne tájékoztatást adni", mint mondta, "nincsenek konkrétumok". Az Index úgy tudja, a szabad demokraták ügyvivői testülete hétfő délelőtt arról határozott, hogy ki kell állni jelenlegi minisztereik megtartásáért, azaz nem támogatják az SZDSZ-es tárcákat, illetve minisztereket érintő változtatásokat. Azt nem tudni, hogy a koalíciós egyeztetésen változott-e az SZDSZ álláspontja.

Az Index információi szerint a miniszterelnököt meghívták az MSZP szerdai, informális frakcióülésére, ahol a kormányfő várhatóan már tájékotatást ad a szocialistáknak a kormányátalakítás konkrétumairól.