Jolán
2 °C
4 °C

Kuncze ingatlanfejlesztő cégóriáshoz igazol

2008.04.22. 13:28
Az SZDSZ sokak által visszavárt exelnöke az üzleti életben kamatoztatja tovább kapcsolatait. Kuncze Gábor várhatóan a héten foglalja el a Biatorbágy és Törökbálint közötti 300 milliárdos Tópark-projekt egyik központi cégében a felügyelő bizottság elnöki posztját.

Kuncze Gábor a Bia-Projekt Ingatlanforgalmazó Zrt. felügyelő bizottsági elnöke lesz szerdától, értesült az Index.

fotó: topark.eu

Az SZDSZ éléről tavaly távozott Kuncze neve a napokban került elő ismét a politikai sajtóban, miután utódja, Kóka János, és több ismert szabad demokrata egyre többször és egyre határozottabban invitálja vissza a koalíciós és a belső válság miatt zilált állapotú párt elnöki székébe. Kuncze eddig nem nyilatkozott az SZDSZ-es comeback-ről, párttársai azt mondják, nem akar visszatérni a párt élére. De Kuncze azt sem hozta nyilvánosságra, hogy üzleti karriert fontolgat.

Kuncze annak a cégnek lesz fb-elnöke, amelyet március óta Pimper Richárd, a Miniszterelnöki Hivatal korábbi szakállamtitkára vezet. Pimper, aki a Bia-Projekt Ingatlanforgalmazó Zrt. vezérigazgatójaként a 176 hektáros zöldövezeti területen, a Törökbálinti-tó közvetlen közelében elhelyezkedő lakópark-, iroda- és bevásárló-komplexum, és az azokhoz futó autópálya-lehajtók építését koordinálja, az Index kérdésére megerősítette az információt.

fotó: topark.eu

A Bia-Projekt vezetője ugyanakkor leszögezte, az egykori SZDSZ-elnök a megállapodás szerint nem végez majd operatív feladatokat a cégnél, posztja a jövőben sem lesz akadálya politikai szerepléseinek.

A BIA Zrt. egy infrastruktúrafejlesztő cég, mely a Deutsche General Bau csoport leányvállalata. A Deutsche General Bau 2006-ban nyerte el a Tópark-projekt első fejlesztési ütemében nettó 70 ezer négyzetméter alapterületű irodapark generál-kivitelezési feladatait. Az összességében 300 milliárd forintba kerülő, többlépcsős beruházás a londoni bejegyzésű Walker & Williams Investment Group zártkörű ingatlanbefektetési társaság kezében van. A W&W IG magyarországi befektetési és működési döntéseit hozó Walker and Williams Hungary Zrt. menedzsmentje közleményben gratulált Kunczénak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?