Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Leisztinger cégéhez igazol Gergényi

2007.10.25. 08:51
Gergényi Péter volt budapesti főkapitány Leisztinger Tamás cégbirodalmának biztonsági főnökévé avanzsál, tudta meg a Magyar Hírlap. Gergényi azt mondta a lapnak, nem érdemes vele foglalkozni, mert már nem közszereplő.

Új munkahelye lesz Gergényi Péternek: a volt budapesti rendőrfőkapitány Leisztinger Tamás szocialistákhoz közeli vállalkozó cégbirodalmának biztonsági főnöke lesz, értesült szocialista forrásokból a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, Leisztinger már meg is egyezett a részletekről a volt főrendőrrel, aki egy utazási irodában is érdekelt.

Gergényi a Magyar Hírlap megkeresésére azt mondta, nem érdemes vele foglalkozni, mert már nem közszereplő, és tagadta a lapnak, hogy biztonsági főnök lenne az új munkaköre, ugyanakkor arra a felvetésre, hogy kapcsolatban áll-e Leisztinger cégeivel azt reagálta: legfeljebb az egyikkel.

Sokan Gergényi Péter tartják felelősnek a tavaly őszi rendőri túlkapásokért, de a tábornok nem ebbe, hanem a Zsanett-ügybe bukott bele.

Egyébként nem Gergényi az első volt rendőrtábornok, akit összefüggésbe hoznak a Leisztinger-birodalommal, korábban a Heti Válasz írta azt, hogy Bácskai János, a maffiaellenes központ menesztett vezetője lehet Leisztinger Tamás biztonsági igazgatója. Később ez a hír nem nyert megerősítést, Bácskai neve nem jelent meg a Leisztinger-cégek tisztségviselői között.