Árpád
-2 °C
4 °C

Leisztinger cégéhez igazol Gergényi

2007.10.25. 08:51
Gergényi Péter volt budapesti főkapitány Leisztinger Tamás cégbirodalmának biztonsági főnökévé avanzsál, tudta meg a Magyar Hírlap. Gergényi azt mondta a lapnak, nem érdemes vele foglalkozni, mert már nem közszereplő.

Új munkahelye lesz Gergényi Péternek: a volt budapesti rendőrfőkapitány Leisztinger Tamás szocialistákhoz közeli vállalkozó cégbirodalmának biztonsági főnöke lesz, értesült szocialista forrásokból a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, Leisztinger már meg is egyezett a részletekről a volt főrendőrrel, aki egy utazási irodában is érdekelt.

Gergényi a Magyar Hírlap megkeresésére azt mondta, nem érdemes vele foglalkozni, mert már nem közszereplő, és tagadta a lapnak, hogy biztonsági főnök lenne az új munkaköre, ugyanakkor arra a felvetésre, hogy kapcsolatban áll-e Leisztinger cégeivel azt reagálta: legfeljebb az egyikkel.

Sokan Gergényi Péter tartják felelősnek a tavaly őszi rendőri túlkapásokért, de a tábornok nem ebbe, hanem a Zsanett-ügybe bukott bele.

Egyébként nem Gergényi az első volt rendőrtábornok, akit összefüggésbe hoznak a Leisztinger-birodalommal, korábban a Heti Válasz írta azt, hogy Bácskai János, a maffiaellenes központ menesztett vezetője lehet Leisztinger Tamás biztonsági igazgatója. Később ez a hír nem nyert megerősítést, Bácskai neve nem jelent meg a Leisztinger-cégek tisztségviselői között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?