Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Káromkodott Újbuda MSZP-s polgármestere

2008.04.02. 12:15
Molnár Gyula XI. kerületi polgármester egy márciusi közgyűlésen faszkalapnak nevezte Lakos Imrét, a sértő megjegyzést a helyi Fidesz-frakció tagjai fedezték fel az ülésről készült felvételen. Az ellenzéki képviselők bocsánatkérésre szólították fel a polgármestert. Molnár Gyula elnézést kért, és közölte, az ügyet tisztázta Lakos Imrével.

Az interneten is fent vannak azok a videofelvételek, amelyek szerint Molnár Gyula újbudai polgármester trágár szavakkal sértegeti Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert a kerületi közgyűlés ülésén. A helyi Fidesz-frakció tagjai fedezték fel a káromkodásokat, amikor visszanézték az ülésen rögzített képsorokat.

Az ellenzéki képviselők bocsánatkérésre szólítják fel a polgármestert. A XI. kerületi polgármesteri hivatal egyelőre nem reagált az ügyben. Az egyik videomegosztón három felvétel érhető el, az egyiken például Molnár Gyula faszkalapnak nevezi Lakos Imrét, és káromkodik.

Schneller Domokos fideszes kerületi önkormányzati képviselő azt mondta, az újbudai képviselőtestület üléseit élőben közvetítik az interneten, bárki nyomon követheti a képviselők munkáját, így elvileg a káromkodásokat is bárki hallhatta. A Fidesz-frakció képviselői rendszeresen visszanézik az üléseken rögzített anyagokat, a trágár mondatokat is akkor fedezték fel, amikor letöltötték a világhálóról a korábbi közgyűlések videóit. Schneller Domokos azt is mondta, hogy a videomegosztóra nem ők tették fel a három felvételt. A képviselő úgy tudja, hogy a képsorokat idén rögzítették, az egyiket márciusban.

A XI. kerületi Fidesz-frakció szerdán Molnár Gyulának is elküldi nyilvános levelét, amelyben bocsátkérésre szólítják fel az MSZP-s polgármestert, de Schneller Domokos ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "nincsenek illúzióik".

Molnár Gyula szerdán délután közleményben kért elnézést nemcsak Lakos Imrétől, hanem mindenkitől. A polgármester hozzáteszi ugyanakkor, hogy szavait utólag felerősítették a felvételen. A közlemény szerint a trágár szavak a legutóbbi testületi ülés szünetében, egy négyszemközti beszélgetésben hangzottak el, de azokat az internetes adásközvetítő rendszer véletlenül nyilvánossá tette. A hangzást azonban utólag megváltoztatták, szavait felerősítették, az eredeti felvételen azok gyakorlatilag nem hallhatóak ugyanis, tette hozzá. Molnár Gyula azt is írja, nem érti, miért a Fidesz reagál az ügyben más helyett, nem rájuk tette a megjegyzést, hanem Lakos Imrére, akivel az ügyet természetesen azóta tisztázta. Nagyra értékeli, hogy a Fidelitas aggódik az újbudai koalícióért, ami azonban szilárdabb annál, mintsem egy ellopott mondat megingathatná, fogalmazott a szocialista politikus.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!