Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az MTV volt elnökét

2002.07.12. 15:29
Kihallgatta a rendőrség Szabó László Zsoltot, az MTV volt elnökét. Szabó elnöksége alatt, 1999 májusa és 2001 februárja között az MTV rekordösszegű, 20 milliárdos tartozást és 11 milliárdos éves hiányt produkált. Szabó László Zsolt távozhatott a rendőrségről, de várhatóan már a jövő héten részletes vallomást kell tennie.
Gyanúsítottként hallgatták ki Szabó László Zsolt volt tévéelnököt pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán - közölte az ORFK sajtóosztálya az MTI-vel.

Hazarendelték

Azt Index korábban beszámolt arról, hogy június 12-én a Külügyminisztérium hazarendelte az egy éve Ausztráliában diplomatáskodó volt MTV elnököt, Szabó László Zsoltot. Szabó vezetése alatt az MTV rekordösszegű, 20 milliárdos tartozást és 11 milliárdos éves hiányt produkált. A külügy akkor úgy nyilatkozott, csak azért hívják haza, mert "meg kívánják könnyíteni" Szabó esetleges részvételét az MTV ügyeiben zajló eljárásokban.

Szabadon távozhatott

A rendőrségi tájékoztatás szerint Szabó László Zsolt szabadon távozhatott a rendőrségről. Bánáti János ügyvéd elmondta az MTI-nek, hogy a volt elnököt a Magyar Televízió társadalombiztosítási, egészségbiztosítási, vagy nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettségének megsértésével gyanúsítja a rendőrség. Szabó László Zsolt panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Az ügyvéd ismertetése szerint Szabó László Zsolt a rendőrségen elmondta, hogy nem egészen jó gazdasági állapotban vette át az MTV irányítását, és ezért az intézmény költségvetési befizetési kötelezettségét nem tudták megfelelően teljesíteni, mert az azzal járt volna, hogy a műsorkészítést le kellett volna állítani.

Részletes vallomást kell tennie

Minderről minden illetékes tudott, folyamatosan tárgyaltak az APEH, illetve a társadalombiztosítás vezetőivel és a kuratóriumot is tájékoztatták.

Bánáti János közlése szerint Szabó László Zsolt várhatóan már a jövő héten részletes vallomást tesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!