Árpád
-2 °C
3 °C

Hazarendelték Ausztráliából a volt MTV-elnököt

2002.06.13. 07:11
A Külügyminisztérium hazarendelte az egy éve Ausztráliában diplomatáskodó volt MTV elnököt, Szabó László Zsoltot. Szabó vezetése alatt az MTV rekordösszegű, 20 milliárdos tartozást és 11 milliárdos éves hiányt produkált. A külügy úgy nyilatkozott: csak azért hívják haza, mert "meg kívánják könnyíteni" Szabó esetleges részvételét az MTV ügyeiben zajló eljárásokban.
Rövidesen visszatér állomáshelyéről Szabó László Zsolt, aki éppen egy éve tölti be az ausztráliai magyar nagykövetség kulturális attaséi posztját - erősítette meg a Magyar Hírlap információját a külügyi államtitkár.

Könnyítenek

Bársony András az idő előtti visszarendelést azzal magyarázta, hogy "meg kívánják könnyíteni" Szabó esetleges részvételét az MTV ügyeiben zajló eljárásokban.

Mint ismeretes, a hatóságok ismeretlen tettes ellen folytatnak nyomozást Haraszti Miklós és Pető Iván SZDSZ-képviselők tavaly februári feljelentése nyomán különféle gazdasági bűncselekmények alapos gyanúja miatt.

A feljelentésben érintett időszakban - 1999 májusa és 2001 februárja között - Szabó László Zsolt elnöksége idején az MTV rekordösszegű, 20 milliárdos tartozást és 11 milliárdos éves hiányt produkált.

Kártérítés Szenesnek

Az volt elnökhöz kapcsolódó hír az is, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság visszahelyezte eredeti munkakörébe Szenes Andreát, az MTV egykori műsorokért felelős alelnökét. A tanács megállapította: a televízió volt elnöke, Szabó László Zsolt 2001. február 19-én jogellenes döntéssel mentette fel állásából Szenes Andreát. Emellett az alperest mintegy 19 millió forintnyi elmaradt munkabér és 500 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a bíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?