Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jogtalanul akadályozták a századost a házkutatásban felettesei

1999.10.17. 17:48
A bíróság szerint jogosan tartott házkutatást Karakas Attila szeghalmi rendőrszázados egy vodka-üzletben érintett embernél - adta hírül az RTL Klub szeptember 29-én.

Karakast felettesei jogtalanul akadályozták meg egy nyomozásban. Parancsnokai ugyanis a korábban elrendelt nyomozást később indokolatlannak tartottak. Az intézkedő századost pedig fegyelmiben részesítette a szeghalmi kapitány, panaszát a megyei főrendőr, Kuruc Ferenc is elutasította. A bíróság azonban kimondta, hogy a százados intézkedése jogszerű volt. A fegyelmi határozatot hatályon kívül helyezték.

Karakas elmondása szerint olyan - vodka-ügyben érintett - üzletembernél kutakodott Szeghalmon, aki a Zsurki vodka-gyárban is érdekelt. (A gyár az előző parlamenti ciklus alatt Baja Ferenc környezetvédelmi minisztertől 80 millió forint állami támogatást kapott.) Karakas Attila saját hatáskörben döntött az akció végrehajtásakor: "Tudtam, hogy a helyi vállalkozó itteni rendőrvezetőknek elég közeli ismerőse, nyíltan vállalták, hogy közeli, jó ismerősök."

Az RTL Klub közlése szerint a Szeghalmi Rendorkapitányság egyik akkori rendőrtisztjérol kiderült a cégiratok alapján, hogy a kihallgatott vállalkozó érdekeltségébe tartozó cégnél vállalt felügyelő bizottsági tisztséget. Az érintett őrnagy a televízió kérdésére annyit mondott, hogy nem nyilatkozhat, mert vizsgálat folyik az ügyében. A vállalkozás egyébként nem is működött.

Nemcsak Karakas százados kutakodott a szeszipari vállalkozásánál, korábban ugyanis a vámosok már több ellenőrzést is végeztek a szeghalmi szeszipari vállalkozásnál. Az RTL Klub megkeresésére a Békés megyei főkapitány, Kuruc Ferenc nem kívánt nyilatjkozni, azt válaszolta: "a rendőrség és az A&L KFT között semmilyen összefonódásról nincs tudomásom, így ellene nincs mit tenni."

  • Házat keresel? Találd meg az Otthontérkép eladó ingatlanai között.
  • Keress Budapesten albérletet az Otthontérképes keresővel
  • Térképen a Budapesti eladó ingatlanok. Itt megtalálod Te is amit keresel.