Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ombudsman vizsgálja az ORTT-t a Pannon Rádió miatt

2002.04.17. 15:30
Hivatalból vizsgálatot indított Takács Albert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese a testület ellenőrző és felügyelő tevékenységét tisztázná. Minderről közleményben tájékoztatta az Index-et Takács Albert.
A közlemény szerint a vizsgálatot az ombudsman a Pannon Rádiót működtető gazdasági társaság tulajdonosi szerkezetében bekövetkezett változások kapcsán indította . Álláspontja szerint ugyanis felmerül a tisztességes eljáráshoz való jog sérelmének gyanúja azáltal, hogy a testület a csupán másfél év elteltével észlelte és állapította meg, hogy a Pannon Rádió tulajdonosi szerkezete sérti a médiatörvényt.

Az országgyűlési biztos általános helyettese azt megvizsgálja, hogy a hosszú ideig törvénysértően működő Pannon Rádióval szemben megfelelő szankciókat alkalmazott-e az ORTT - olvasható a közleményben.