Ivó, Milán
EUR 383,08 Ft
USD 366,31 Ft
6 °C
26 °C

Ombudsman vizsgálja az ORTT-t a Pannon Rádió miatt

2002.04.17. 15:30
Hivatalból vizsgálatot indított Takács Albert az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese a testület ellenőrző és felügyelő tevékenységét tisztázná. Minderről közleményben tájékoztatta az Index-et Takács Albert.
A közlemény szerint a vizsgálatot az ombudsman a Pannon Rádiót működtető gazdasági társaság tulajdonosi szerkezetében bekövetkezett változások kapcsán indította . Álláspontja szerint ugyanis felmerül a tisztességes eljáráshoz való jog sérelmének gyanúja azáltal, hogy a testület a csupán másfél év elteltével észlelte és állapította meg, hogy a Pannon Rádió tulajdonosi szerkezete sérti a médiatörvényt.

Az országgyűlési biztos általános helyettese azt megvizsgálja, hogy a hosszú ideig törvénysértően működő Pannon Rádióval szemben megfelelő szankciókat alkalmazott-e az ORTT - olvasható a közleményben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek