Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Idén is lesz Orbán-évértékelő a Vigadóban

2003.01.09. 20:32
Orbán Viktor volt miniszterelnök idén februárban is tart évértékelő beszédet a pesti Vigadóban a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) felkérésére. A fideszes politikus 1999 óta minden évben, februárban értékelte az ország helyzetét a Vigadóban.
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöksége idén is felkérte Orbán Viktort, hogy tartsa meg évértékelő beszédét. A felkérést Orbán Viktor elfogadta. Az eseményre februárban, a Vigadóban kerül sor - áll az egyesület közleményében.

A polgári oldal véleményére kiváncsiak

A sajtóiroda munkatársa az MTI azon kérdésére, hogy miért nem a jelenlegi miniszterelnököt kérték fel a beszéd megtartására, azt válaszolta: az egyesület tagsága értelemszerűen a polgári oldal vezéregyéniségét kéri fel 1999 óta az évértékelésre, így most is ez történt. Hozzátette: az egyesület a polgári értékrend oldalán áll, azt támogatja.

Orbán Viktor az 1999 februárjában elmondott beszédében úgy fogalmazott: a magyar polgárok régi vágya, hogy első kézből értesüljenek arról, hogy a mindenkori kormányok mit tettek, mit terveznek és milyen megfontolásból teszik mindezt. Az MPEE közlése szerint a részletekről később adnak tájékoztatást.