Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Orbán Viktor: Az MSZP van a megfigyelési ügy hátterében

2008.09.30. 17:06
Orbán Viktor szerint az fog kiderülni, hogy az MSZP van a megfigyelési ügy hátterében, ahogy eddig is minden megfigyelés mögött a szocialisták voltak. A Fidesz elnöke azt mondta, hogy eddig csak annyi bizonyos, hogy két fideszes politikust hallgatott le "a Szilvásy-féle titkosszolgálat".

Orbán Viktor szerint eddig minden megfigyelés mögött a szocialisták voltak, és most is ez fog kiderülni, hangzott el a Fidesz-elnök kedden, az orbanviktor.hu-n megjelent videóinterjújában.

A pártelnök súlyosnak nevezte a megfigyelési ügyet, mert a titkosszolgálat beavatkozott a politikába. Szerinte jelenleg csak azt lehet biztosan tudni, hogy "a Szilvásy-féle titkosszolgálat" lehallgatott két fideszes politikust.

A Fidesz elnöke abban semmi kivetnivalót nem lát, hogy egy volt titkosszolgálati miniszter és államtitkár tartja a kapcsolatot titkosszolgálati ügyekkel foglalkozó emberekkel, ahogyan egy sportminiszter is tartja a kapcsolatot az olimpiai bizottság elnökével. Szerinte ilyen kapcsolattartás mindig is volt és mindig is lesz, nem ez az ügy, hanem, hogy lehallgattak két fideszest, jelentette ki Orbán Viktor.