Gerzson
-3 °C
2 °C

Pallag részletekben fizeti be a kártérítést

2001.10.30. 10:13
Részletfizetést engedélyezett Pintér Sándor belügyminiszter és Szabó Iván volt pénzügyminiszter ügyvédje Pallag Lászlónak. A kisgazda politikusnak ugyanis 2,5 millió forintot kell kifizetnie, amiért egy sajtótájékoztatón nevüket összefüggésbe hozta az olajmaffiával.
Pallag László
Nem engedte be Pallag László fia lakásukba a végrehajtót. A politikus éppen nem tartózkodott otthon, amikor értékeit el akarták vinni, ugyanis 2,5 millió forintos kártérítésre kötelezte a bíróság. A képviselő ugyanis elvesztette azt a kártérítési pert, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter és Szabó Iván volt pénzügyminiszter indított ellene, mivel egy sajtótájékoztatón nevüket összefüggésbe hozta az olajügyekkel.

A politikus szerint a végrehajtó a vártnál hamarabb jött, ugyanis múlt hét végén állított be, s a Pallag család csak erre a hétre várta. Az ügyvédek időközben elkezdtek egyezkedni, s megállapodtak abban, hogy részletekben fizetheti be az összeget, mivel nincs megtakarított pénze. A politikus az Indexnek nem akarta elárulni, hogy havonta pontosan hány forintot kell törlesztenie, de még azt sem, hogy hány évig tart a részletfizetés.

Pallag úgy véli, hogy egy politikai játszma áldozata lett. Minden más hasonló jellegű ügyeket több évig tárgyalja a bíróság és az ügyészség, az ő ügyében azonban "röpke" kilenc hónap alatt jogerős ítéletet hoztak.