Benedek
-5 °C
5 °C

Üres kézzel távozott a behajtó Pallagtól

2001.10.27. 10:16
Végrehajtó járt péntek reggel Pallag László békéscsabai lakásán. Az olajbizottság korábbi kisgazda elnökén a Szabó Iván egykori pénzügyminiszter és a Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter ellen elvesztett perekben megítélt összeget, illetve a perköltséget akarták "bevasalni". Pallag fia azonban azt mondta, édesapja nincs otthon, ezért nem nyitott ajtót. A politikus hangoztatja: fizet, de korainak tartja a behajtó látogatását.
Közel két és fél millió forintra rúg az az összeg, amelyet Pallag Lászlónak kellene kifizetnie kártérítés és perköltség címén, amiért olajbizottsági elnökként tett kijelentései miatt beperelték. A kisgazda honatya Pintér Sándor belügyminiszter, korábbi országos rendőrkapitány és Szabó Iván ellen vesztett pert jogerősen. A bíróság 500 ezer, illetve 1,25 millió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte Pallagot. A kifizetendő tetemes összeg júliusban emelkedett tovább, amikor a Legfelsőbb Bíróság újabb 100-100 ezer forint bírságot szabott ki, mert a politikus a bírák szerint indokolatlanul késlelteti az eljárást, és felesleges költségeket okoz.

A pártelnök segít

Pallag László
Pallag László saját bevallása szerint ötmillió forintos magánvagyonnal rendelkezik, ebbe beletartozik Békéscsaba melletti családi háza, melynek külső vakolása még mindig várat magára, illetve a család két autója, egy néhány éves Ford, illetve egy rozoga Wartburg. A politikus korábban többször is kijelentette, nem fizeti ki a kért összegeket, mert nincs miből, inkább leüli.

Arra azonban nincs lehetőség, így ígéretet kapott pártelnökétől, hogy az FKGP támogatja politikusát, ha fizetnie kell. (Egyes vélemények szerint azonban ennek is meg van az "ára": Pallag továbbra is kitart Torgyán József mellett, amiért szeptember közepén kizárták a kisgazda frakcióból.)

Korainak tartja a látogatást

Ezek után pénteken csöngetett a végrehajtó a már említett békéscsabai lak ajtaján. Oda azonban nem jutott be a hatóság, mert a képviselő fia - apja távollétére - hivatkozva nem engedte be a milliókért érkező hivatalos embereket - adta hírül a Magyar Hírlap.

A politikus korainak tartja a végrehajtó látogatását, ugyanis számításai szerint csak a jövő héten jár le a számára kiszabott határidő. Pallag László szerint egyesek arra törekednek, hogy anyagilag tönkretegyék, és példát statuáljanak azzal szemben, aki beszélni mer.

A Magyar Hírlapnak megerősítette: fizetni akar, és ezt már közölte a felperesek ügyvédjeivel is és a végrehajtóval is. Az FKGP politikusa megerősítette: pártja anyagilag segíti, hogy a kirótt büntetéseket törleszthesse. A jövő hónapban kerül sor a Lezsák Sándor által indított per tárgyalására.