Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Pokorni: Egyre kevesebb a remény az előrehozott választásokra

2008.09.26. 10:17
Egyre kevesebb remény van az előrehozott választásokra Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az SZDSZ-es politikusoknak félre kellene tenniük saját jövőjük feletti aggodalmukat, és kitartani amellett, hogy véget kell vetni a kisebbségi kormányzásnak.

Egyre kevesebb remény van az előrehozott választásokra - mondta a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Pokorni Zoltán hozzátette: Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke még kitart, bár a frakcióban már nem tűnik egyértelműnek a támogatottsága.

A politikus hangsúlyozta: ennek ellenére újra és újra meg kell próbálniuk egységes ellenzéki erővé formálni azt az SZDSZ-es elhatározást, hogy nem adják a nevüket a Megegyezés című kisebbségi kormányprogramhoz, és olyan adótörvényt, ami ezen alapul, nem szavaznak meg.

Pokorni Zoltán szerint nem a Fidesz-frakció tagjainak a fegyelmezettségén (az elmúlt héten több szavazásról is hiányoztak képviselők, akiket megbüntettek távolmaradásukért), vagy a politikai hangulaton múlik, hogy sikerül-e véget vetni a "vergődő politikának", hiszen a magyarok meghatározó többsége ezt akarja.

A kérdés az, hogy az SZDSZ képviselői félre tudják-e tenni a saját jövőjük feletti aggodalmukat, vagyis kitartanak-e amellett, hogy véget kell vetni a kisebbségi kormányzásnak, inkább legyenek előrehozott választások - magyarázta a Fidesz alelnöke.