Judit
3 °C
7 °C

Pokorni: Egyre kevesebb a remény az előrehozott választásokra

2008.09.26. 10:17
Egyre kevesebb remény van az előrehozott választásokra Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint. A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az SZDSZ-es politikusoknak félre kellene tenniük saját jövőjük feletti aggodalmukat, és kitartani amellett, hogy véget kell vetni a kisebbségi kormányzásnak.

Egyre kevesebb remény van az előrehozott választásokra - mondta a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Pokorni Zoltán hozzátette: Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke még kitart, bár a frakcióban már nem tűnik egyértelműnek a támogatottsága.

A politikus hangsúlyozta: ennek ellenére újra és újra meg kell próbálniuk egységes ellenzéki erővé formálni azt az SZDSZ-es elhatározást, hogy nem adják a nevüket a Megegyezés című kisebbségi kormányprogramhoz, és olyan adótörvényt, ami ezen alapul, nem szavaznak meg.

Pokorni Zoltán szerint nem a Fidesz-frakció tagjainak a fegyelmezettségén (az elmúlt héten több szavazásról is hiányoztak képviselők, akiket megbüntettek távolmaradásukért), vagy a politikai hangulaton múlik, hogy sikerül-e véget vetni a "vergődő politikának", hiszen a magyarok meghatározó többsége ezt akarja.

A kérdés az, hogy az SZDSZ képviselői félre tudják-e tenni a saját jövőjük feletti aggodalmukat, vagyis kitartanak-e amellett, hogy véget kell vetni a kisebbségi kormányzásnak, inkább legyenek előrehozott választások - magyarázta a Fidesz alelnöke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?