Valér
4 °C
8 °C

Vádalkut ajánlanak Szász ügyében

2003.07.24. 16:04
Bár a rendőrség a sajtóhírekkel szemben szag- és DNS-mintákkal is rendelkezik, még mindig nem derült ki semmi Szász Károly PSZÁF-elnök megveretésének ügyében. A rendőrség "sem a verés motívumát, sem indítékát" nem tisztázta. A nyomozás érdekében vádalkut is kötnének.
"A vádalku lehetősége sem zárható ki" Szász Károly megveretésének ügyében - nyilatkozta az MTI-nek Petőfi Attila. A BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy a PSZÁF-elnök megveretésének ügyében "változatlanul fenntartják" az egymillió forintos nyomravezetői jutalmat, az informátort akár "tanúvédelmi programba is bevonnák".

92 centis seprűnyél, nyom nélkül

A rendőrség a sajtóinformációkkal szemben nem csak a kerékpárt találta meg, amivel Szász autóját megállásra kényszerítették, hanem szag- és DNS-mintákat is. Ez utóbbiakat nem azon a 92 centiméter hosszú, két centi átmérőjű seprűnyélen találták, mellyel megverték az elnököt.

A seprűnyélen ugyanis semmilyen nyomot nem találtak, még Szász vére sem volt azonosítható. Az eddigi vizsgálatok nem tudták megállapítani Szász megveretésének "motívumát", illetve indítékát sem.

"Az ügy nem lendült előre" - jellemezte a nyomozás állását az MTI-nek Petőfi Attila.