Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Kiegészítette a székházostrom-jelentést a rendőrség

2006.11.17. 14:36
Nem árult el részleteket a BRFK arról, mivel egészítette ki az MTV székházának ostromáról szóló vizsgálati jelentést. A teljes jelentés a jövő héten kerülhet nyilvánosságra.

Megküldte az MTV-székháznál történtekről szóló jelentéshez készített kiegészítését az ORFK-nak a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A BRFK helyettes szóvivője, Tafferner Éva az MTI-nek nem nyilatkozott a kiegészítés tartalmáról.

A BRFK vezetői kedden három napot kaptak a szeptember 17-19. között a Kossuth téren és az MTV Szabadság téri székházánál történt rendőri intézkedésekről szóló vizsgálati jelentés kiegészítésére.

Az igazságügyi minisztérium keddi közleménye szerint a jelentést készítő bizottság "áttekintette a rendőri intézkedésben részt vett valamennyi szerv és személy tevékenységét, a demonstrációra való felkészülést, a biztosítás és az egyéb rendőri intézkedések előkészítését, szervezését, végrehajtását, koordinálását és dokumentálását, a hatályos jogszabályok alkalmazását".

A jelentést várhatóan a jövő héten hozzák nyilvánosságra. A Népszabadság értesülései szerint a tévéostromról készült jelentés nem veti fel súlyosan a budapesti rendőrfőkapitány felelősségét, a Magyar Hírlap viszont úgy tudja: akár még az is előfordulhat, hogy elfogadják Gergényi nyugdíjazási kérelmét.

A Hírlap úgy tudja, a vizsgálat szerint nem vetették be az MTV-székház mögött várakozó több mint kétszáz rendőrt, miközben egy baranyai osztag próbálta védeni a székház bejáratát az ostromlóktól, a rendőröknek megtiltották a gumibot használatát a botokkal, üvegekkel felfegyverzett garázdákkal szemben, és a végül elakadt vízágyú bevetése sem volt szakszerű.