Viola
-5 °C
-2 °C

Újabb pénzeket kaphat az Orbán-szőlő

2004.09.29. 06:28
Sárazsadány önkormányzata állami támogatásból épített utat az Orbán-kormány idején a volt miniszterelnök felesége által birtokolt cég szőlőjéhez. A Népszava úgy tudja, további közvetett pénzeket kaphat az Orbán-szőlő.
További közvetett támogatást kaphat a részben Orbán Viktor volt miniszterelnök felesége által birtokolt Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokaj-Hegyalja Kft. - tudta meg a Népszava.

A lap úgy tudja, hogy a cég földjéhez a térségben szokatlan módon még az Orbán-kormány idején mintegy 2 kilométeres aszfaltozott út épült, amelynek beruházója Sárazsadány önkormányzata volt.

Az önkormányzat erre a célra, mezőgazdasági út építésére az állami költségvetésből - pályázaton kapott - támogatást. Hogy mekkora volt a pontos összeg, illetve milyen jogcímen pályáztak erre a támogatásra, nem derült ki, ugyanis a település polgármestere nem árulta el.

A Szárhegy Dűlő Kft. nevén volt egyébként Sárazsadányban egy 452 négyzetméteres pince, amelyet 1998-99 között a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium javára bejegyzett 1,575 millió forintos jelzálog terhelt. A Kft. egyik tulajdonosa Szász István Attila egy lakóházzal is rendelkezik településen; ezt az épületet 2001-ben a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány támogatta 3 millió forinttal.

Mint arról korábban beszámoltunk az Orbán-család is kapott szőlőtámogatást. A földművelésügyi miniszter szerint a Szárhegy Dűlő Kft. ugyanolyan jogcímen jutott összesen 41 millió 475 ezer forinthoz az államkasszából, mint a szabad demokrata Wekler Ferenc érdekeltségébe tartozó cégek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!