Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Medgyessy a Tárkinál is beérte Mádlt

2002.08.26. 15:38
Medgyessy Péter a Tárki szerint holtversenyben a vezető helyre lépett előre Mádl Ferenc köztársasági elnök mellé a politikusok népszerűségi listáján. A miniszterelnöknek a jelek szerint kifejezetten használtak az szt tiszti múltját firtató események. Orbán Viktor elfogadottsága viszont a Tárki szerint is tovább romlott, a volt kormányfő jelenleg a 24-es lista 18. helyét foglalja el.
A Századvég Politikai Elemzések Központja és a TÁRKI közös választáskutatási programjának augusztusi eredményei szerint a politikusok rokonszenvsorrendjének vezető helyére lépett előre a hivatalban lévő miniszterelnök.

Medgyessy-Mádl: 1-1

Medgyessy Péter a választások után az augusztusihoz hasonló rokonszenvmutatókkal rendelkezett, majd az ügynökbotrány kipattanását követően értékeltége negatív irányba mozdult, ez azonban nem bizonyult tartósnak. A 24 magyar politikus rokonszenvmutatóját tartalmazó listán Mádl Ferenc továbbra is a vezető helyen szerepel, de immár Medgyessyvel osztozik a pozíción.

Áder, Orbán, Pokorni, Kövér a végén

A két első helyezettet Dávid Ibolya, az MDF elnöke követi. A Fidesz-MPP meghatározó politikusai az augusztusi mérések alapján a rokonszenvrangsor alsó harmadában foglalnak helyet. Orbán Viktor (18.) és a pártelnöki posztról leköszönt Pokorni Zoltán (21.) indexértéke júliushoz képest enyhén csökkent, a párt jelenlegi vezetője, Áder János pedig a rokonszenvrangsor 17. helyen áll. A rangsor utolsó három helyezettje csökkenő sorrendben Thürmer Gyula, a Munkáspárt, Kövér László, a Fidesz országos választmánya és Csurka István, a MIÉP elnöke.

A Medián szintén hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint is jelentősen javított népszerűségén az MSZP és a miniszterelnök. Bővebben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!