Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Torgyán átaludta Orbán látogatását

2001.03.30. 13:11
Orbán Viktor miniszterelnök nem tudott beszélni az FKgP elnökével, mivel Torgyán József éppen aludt a kormányfő látogatásakor. A szombat óta a Kútvölgyi Kórházban ápolt pártelnökhöz eddig csak közvetlen hozzátartozóit engedték be - saját kérésére. Torgyánné Cseh Mária cáfolta, hogy férjének agyvérzése lett volna.
Orbán Viktor miniszterelnök a napokban a Kútvölgyi Kórházban meglátogatta Torgyán Józsefet, az FKgP elnökét - értesült az MTI pénteken kórházi forrásból. A kormányfő nem tudott beszélni Torgyán Józseffel, mert a politikus éppen aludt a látogatás idején, ezért Orbán Viktor a kórház személyzeténél érdeklődött az állapotáról. A miniszterelnök szándékai szerint még felkeresi Torgyán Józsefet kórházi tartózkodása idején. A kisgazda pártelnököt a Kútvölgyi Kórházba szállítása óta csak családtagjai látogathatták, politikusok nem.

Gyomorrontás után cukorszint-beállítás

Torgyán József
Mint ismeretes Torgyán József szombaton Vasszécsényben két ízben is rosszul lett. A pártelnök előző nap Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei útjáról hazafelé egy vendéglőben pacalpörköltet, majd az éjféli órákban otthonában gombapaprikást fogyasztott - a mentőorvos szerint nem tartotta be a diétát.

Torgyánné Cseh Mária az RTL Klubnak szerdán cáfolta azt a feltételezést, hogy férjének agyvérzése volna. Véleménye szerint a kisgazda pártelnöknek azért kell még két hétig kórházban maradnia, hogy beállítsák a vércukorszintjét. Torgyánné ezt arra reagálva jelentette ki, hogy kisgazda politikusok közt elterjedt annak a híre, hogy a pártelnök enyhébb lefolyású agyvérzést kapott. Torgyán József - aki egészségi állapotával kapcsolatban megtiltotta a kórház alkalmazottainak a sajtó tájékoztatását - valószínűleg még két hétig kórházban marad.

Gyimóthy lett Torgyán helyettese

A kisgazdapárt elnöksége szerdán Gyimóthy Géza alelnököt bízta meg a betegeskedő pártelnök helyettesítésével. A helyettesítés nagyjából annyit jelent, hogy ezentúl a sajtóban kizárólag Gyimóthy nyilatkozhat a párt politikájáról.