Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Torgyán nem akar Simon fogadatlan prókátora lenni

2003.01.27. 15:00
Torgyán József nem kíván egykori tanácsadója védelmére kelni. A volt földművelési és vidékfejlesztési miniszter az Index-nek úgy fogalmazott: erre a feladatra más ügyvédi iroda kapott megbízást. A politikus elzárkózott mindenfajta nyilatkozattól Simon László ügyével kapcsolatban.
Más ügyvédi iroda, nem az enyém kapott ebben az ügyben megbízást, én pedig fogadatlan prókátorként nem kívánok Simon László ügyében nyilatkozni - jelentette ki az Index érdeklődésére Torgyán József, majd lecsapva a telefont elzárkózott minden további kérdés elől.

A nyaralástól a prókátorságig

Mint ismeretes, az Izraelből csütörtökön önként hazatért Simon László ellen másfél éve adtak nemzetközi körözést, miután külföldre menekült a Torgyán József vezette minisztérium kezelésében lévő cégek ügyeiben a széles körű nyomozás indult. Simont 150 milliós hűtlen kezeléssel vádolják több búzaügylet lebonyolítása kapcsán. Korábban azt is feltételezték, hogy a volt miniszterrel szoros kapcsolatban álló Simon gyakorlatilag informális irányítói szerepet kapott Torgyán Józseftől a tárca vezetésében. Kétségtelen azonban, hogy Simon 1998 és 2000 között szoros személyes kapcsolatot ápolt Torgyán-családdal. A magyar sajtót bejárták azok a képek, amelyen Simon és a még hivatalban lévő miniszter együtt látható a holland Antillákon töltött vakációjuk idején.