2024. július 2. 18:00
Románia 0
Hollandia 3
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tudósítóink körbejárták a várost: Hősök tere, Oktogon, Blaha Lujza tér, Astória, Andrássy út, Köztársaság tér. Mindenhol csend és nyugalom. A Magyar Rádió épületét kordon és rendőrök védik. A Szabadság téren ugyanez a helyzet, ott tudósítónk még egy vízágyút is látott.

  • Háromnegyed egyre alig 1500-an maradtak a Kossuth téren. Még mindig van az ingyen zsíroskenyérből, ingyen levesből, ezt sok hajléktalan és punk kihasználja.

    A műsorvezető még megpróbált közös nótázással életet verni a tömegbe, de a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dalt a refrénig fel sem ismerték fel a tüntetők. A többség inkább csak álldogál, beszélget kisebb csoportokban.

    A Kossuth téren ismét zavartalan az autóforgalom.

  • A BRFK-tól úgy tudjuk, hogy a város más részein is nyugalom honol.

  • Nemcsak a magyar, hanem a külföldi televízióknak is hálájukat fejezték ki a tüntetők. A CNN amerikai hírtelevíziónak azért, mert - mint az egyik szónok fogalmazott - a Gyurcsány Ferenccel készített interjúval "lerántotta a leplet" a kormányfőről, az al-Dzsazíra katari arab hírtévé stábjának pedig puszta jelenlétéért.

  • Mint 22:42-kor írt posztunkban megírtuk, három embert állított elő a rendőrség pénteken éjjel csoportos garázdaság miatt a budapesti Kossuth téri tüntetésen. Úgy tűnik, hogy az előállítottak nem demonstrálók, hanem "ittasan kóborló személyek" voltak, akik "betántorogtak a szélére", és garázda magatartást tanúsítottak - mondta Gergényi Péter, hozzátéve: az előállítás megtörtént, "őrizetbe lesznek véve". A főkapitány beszámolt arról is, hogy a tüntetés rendezői kivezettek egy nőt, akinél kés volt, őt átadták a rendőröknek.

  • Nincs szükség újabb megszorító csomagra, intézkedésre, hiszen a 2007-es költségvetés fő számait és a megvalósulásukhoz szükséges intézkedéseket a konvergenciaprogram rögzítette - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő az MTI-hez pénteken eljuttatott, az InfoRádióban szombaton adásba kerülő interjúban.

    "A konvergenciaprogram a 2007-es költségvetés fő számait rögzítette. Sőt rögzítette az ahhoz szükséges intézkedéseket is, mi több, általában mindenki azt mondja, hogy 2007-re elég pontosan látunk előre, itt legfeljebb 2008-2009 dolgában kell majd még nagyon körültekintőnek lenni. Új nagy intézkedés, ha úgy tetszik, új csomag, az nem kell már" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

  • Több mint egymillióan látták élőben az MTV ostromát

    A Barátok közt egész héten érdekesebb volt a zavargásoknál, Friderikusz szárnyal a botrány miatt, így sem nézik kétszázezernél többen, a HírTv-t nézettségét pedig titkolják.

  • Izgalommentes ötödik nap

    Pénteken folytatódtak a bírósági tárgyalások, kilencven tüntetõ vettek elõzetes letartóztatásba. Gyurcsány Berlinben töltötte a napot Angela Merkellel. A Fidesz kizárta soraiból Goró Oszkárt, aki részt vett a tévé ostromában. Hajós András a Hír Tv-ben a miniszterelnök lemondását követelte. A MIÉP ugyanezt szorgalmazta délutáni gyûlésén. A tüntetõk petíciókat és nyilatkozatokat fogadtak el, majd a szónoklatokat követõen éjfél után hazaszállingóztak.

  • Orbán Viktor szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő politikusi sorsa megpecsételődött, mert túlhaladtak rajta az események. A Fidesz elnökével készült interjút szombaton hajnalban sugározta a CNN amerikai hírtelevízió. Orbán a budapesti tüntetésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy az erőszakos cselekmények fokozatosan megszűnnek, és a megmozdulások "alkotmányos keretek" között zajlanak a továbbiakban. Egyúttal elutasította azt MSZP-nek azt a vádját, mely szerint a Fidesz szítaná az erőszakot, a feszültséget. "Több ízben leszögeztük, hogy a Fidesz elutasítja az erőszakos cselekedeteket" - mondta a legnagyobb ellenzéki párt vezetője.

    Arra a kérdésre, hogy mit szól Gyurcsány Ferenc kijelentésére, mely szerint valamennyi politikai erő hazudott, Orbán Viktor kifejtette: a magyar politikában kétféle hagyomány létezik. Az egyik a kommunista párt hagyománya, a hazugság, amelyet a baloldal tovább vitt, a másik pedig az ellenzéké, az egykori illegális "másképp gondolkodóké", akik sohasem hazudtak. "Én sem hazudtam soha az embereknek" - hangsúlyozta Orbán.

    Ami Gyurcsány Ferenc jövőjét illeti, a Fidesz elnöke úgy ítélte meg, hogy neki, mint politikusnak, vége, túlhaladtak rajta az események, ezért, mint kormányfőnek, sorsa megpecsételődött. "Nem lehet része a megoldásnak, mert ő maga a probléma. A kérdés, hogy ki az, akinek a programját elfogadja a társadalom. Nem ő az" - jelentette ki Orbán Viktor a CNN riporterének.

  • Csend és nyugalom van a Kossuth téren szombat reggel, jelentette nyolc óra körül az MTI. A Parlament előtt 70-80 ember maradt az esti-éjszakai tömegdemonstráció után, néhányan még a földön alszanak, hálózsákban vagy anélkül, mások pedig a sátraikban pihennek.

    Van aki Rákóczi-szobor tövében ébredezik, mások pedig kis csoportokban beszélgetnek. Egy férfi például arról beszélt barátainak, hogy a Kossuth téri tüntetők "egyek", itt nem számít, ki MIÉP-es, Fideszes vagy MSZP-s. A gulyáságyúban, amelyet hétfőn hoztak a térre, most teát főznek, és zsíros kenyeret is lehet enni.

    A kordon mögött csak néhány rendőr ügyel a biztonságra. Nyugalom van a Kossuth teret körülvevő utcákban is, kicsi az autóforgalom.

  • Nyolc tüntetőt állított elő a rendőrség szombatra virradóra - tájékoztatta az MTI-t a BRFK helyettes szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: egy személyt garázdaságért, hármat csoportosan elkövetett garázdaságért vettek őrizetbe. További három személyt igazolás megtagadása miatt állítottak elő. A nyolcadik egy nő volt, akinél kések voltak.

  • "Nem érdemes versenyeztetni hazugságban a politikusokat. Hazudunk magunknak, ha azt mondjuk, nem tudjuk, hogy hazudnak. De tudjuk, kicsit el is várjuk. Jobbat akarunk hallani, mint ami van. A társadalom amúgy is elmulasztotta azt a légkört megteremteni, amely honorálná az őszinteséget, lásd például a három per hármas maszatolásokat" - mondja a Népszabadságnak adott interjújában Esterházy Péter. Az író véleményét a morális válságról, a tahóságról,a Kossuth téri tüntetőkről és a rendőrségről itt olvashatja el.

  • A Humanista Párt, miután egyeztetett a rendőrséggel, megváltoztatta vasárnapi délután háromkor kezdődő nagygyűlésének a helyszínét. A párt fővárosi listájának jelöltjei a Szabadság tér helyett a Battyány örökmécsesnél mutatják be a programjukat, Budapestre vonatkozó javaslataikat. A beszédek között élőzenei műsor is lesz. A humanisták erőszakmentes, békés gyűlést igérnek.

  • Áder János szombati sajtótájékoztatóján arra szólította fel Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: ha eszébe is jut, hogy önmaga ellen szervezett merénylettel kerüljön ki szorult helyzetéből, azt ne tegye, jelentette az mti. "Felszólítom Gyurcsány Ferencet, ha azon töri a fejét, hogy utcára küldi provokátorait, ha netán azt gondolja, hogy néhány ember élete sem drága ár azért, hogy ő hatalomban maradjon, és hogyha esetleg az is megfordult a fejében, hogy saját maga ellen megrendezne egy merényletet, ezt ne tegye" - mondta a fideszes politikus, az Országgyűlés alelnöke.

    Áder János szerint Gyurcsány Ferenc szorult helyzetben van, a nyugalom nem jó neki. Úgy vélte, a kormányfő számára nyilván politikailag nem hasznos, ha a következő nyolc napban arról szól a közbeszéd, miért nem csinált a kormány négy évig semmit, vagy hogy kaptak-e csúszópénzt a szocialisták és a szabad demokraták a Strabagtól vagy sem. A fideszes politikus Debreczeni József az Új miniszterelnök című könyvéből idézett két történetet, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy Gyurcsány Ferenc gátlástalan lépésekre volt képes, amikor az MSZP szorult helyzetbe került.

  • Verekedést próbált szítani a Kossuth téren összeggyűlt békés demonstrálók között egy férfi, akit szombaton, nem sokkal 12 óra után elfogtak a rendőrök - közölte a BRFK helyettes szóvivője az MTI-vel. A férfit az V. kerületi rendőrkapitányságra előállították.

  • Kukátlanít Demszky

    A főpolgármester elvitet minden dobálásra felhasználható tárgyat a belvárosból és a Fradi-pálya környékéről. Demszky Gábor arra kéri a házakat, vigyék be a kukákat a lépcsőházakba, és jól zárkózzanak be. Szerinte este 8 és 9 között lehetőleg ne használjuk a kék metrót, mert akkor lesz vége az FTC–Tuzsér-meccsnek az Üllői úton.

  • Jövő héttől az egész országra kiterjesztik demonstrációjukat a Kossuth téri tüntetők - jelentette be Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagja a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta, tüntetésük addig tart, amíg a Gyurcsány-kormány le nem mond. Vasárnap a tervek szerint polgári engedetlenségi mozgalmat indítanak, kedden pedig "a gazdák ellepik az utakat".

    Molnár Tamás felszólította Orbán Viktort, hogy vegyen részt a Kossuth téri eseményeken. A tüntetők képviselője szerint az ellenzéki politikusnak mindenféle tisztségéről lemondva kellene a Kossuth térre mennie, hogy a tüntetők eldöntsék, "megbocsátanak-e neki". (MTI)

  • Több százan békés sétával tüntettek szombaton a fővárosban Gyurcsány Ferenc és kormánya ellen. A Demokrata Videó Televízió által szervezett séta résztvevői Kerényi Imre színházi rendező vezetésével a belvárosi Erzsébet térről indultak. A demonstrálók, a Szent István tér és a Batthyány-örökmécses érintésével, népdalokat énekelve érkeztek a Kossuth térre, ahol tapssal és szervusztok, szervusztok! felkiáltással fogadták őket a tüntetők.

    Kerényi Imre indulás előtt azt mondta: minél többen vannak és minél békésebben viselkednek, annál jobb a Fidesznek, Orbán Viktornak és a hazának. A hazát kockáztatja, aki agresszíven viselkedik - hangsúlyozta. Esti beszédét megelőlegezve közölte, nem lehet tudni, mi történik, de szombaton megtörténhet a Kossuth téren a posztkommunista elit trónfosztása. (MTI)

  • Tarlós István független főpolgármester-jelölt Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára lemondta a keddre, a Vörösmarty térre tervezett nyílt vitát, amelyre korábban Demszky Gábor főpolgármestert is meghívta - közölte Tarlós István sajtófőnöke. A közlemény szerint Gergényi Péter főkapitány felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség nem tud teljes garanciát vállalni a tér védésére. (MTI)

  • Szombat délután fél négyre több mint ötezer főre nőtt a Kossuth téri demonstrálók száma, a helyszínre folyamatosan érkeznek az emberek. Egyelőre még nem zsúfolt a tömeg a Rákóczi-szobor körül. Ritkábban állnak az emberek a Parlament előtti aszfaltos parkolóban és az eddigi gyakorlattól eltérően demonstrálók gyülekeznek a tér északi részén, a Kossuth-szobor körüli füves területen is.


    Nézze meg képeinket!

    Csoportok érkeztek az ország több településéről, egyebek mellett Szegedről, Kecskemétről, Nyíregyházáról, valamint Békés megyéből. A Parlament közvetlen közelében közel ötszáz rendőr gyűlt össze.

  • A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóhelyettese cáfolta, hogy maffiacsoportok állnának a tüntetéseken történt zavargások hátterében. Petőfi Attila szerint nincs olyan információjuk, hogy a rendbontásokat szervezetten vagy a maffiával összefüggésben követnék el.

    A Magyar Nemzet szerint Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) napokban készült jelentése azt állítja:hogy a zavargások hátterében, keddtől kezdődően, már egy piramisszerű, jól felépített szerveződés fedezhető fel, amely többek között köztörvényes bűnözőkből áll, és részben kapcsolódhat a szervezett bűnözéshez.

  • A pénteken elindított úgynevezett fehér mozgalomhoz való csatlakozásra kérte a Kossuth téri demonstrálókat Schmitt Pál. A Fidesz alelnöke szombaton délután mondott néhány perces beszédet a Parlament előtti színpadon. A téren jelenlévő több mint hétezer embert arra kérte a fideszes politikus, hogy viseljenek fehér szalagot, karkötőt, járjanak fehér ruhában, kifejezve ezzel: elutasítják az erőszakot és a hazugságot.

    "A demokrácia olyan lehetőséget kínál számunkra az önkormányzati választások során, hogy sokan, nagyon sokan, jobb- és baloldalon egyaránt, úgy mint egy népszavazáson szokás, hitet tehetünk az igazság, az őszinteség, a nyugalom, a béke, valamint Magyarország fejlődése mellett" - hangsúlyozta beszédében Schmitt Pál. (MTI)

  • A Kossuth téren protest-pólókat is lehet venni 1500 forintos egységáron. Az egyiken egy Magyarország térkép látható, benne az "Elkúrtátok" szóval. A másik pólóra ezt írták: "Mondjál le! Nem kell félni, nem fog fájni!"

  • Szombaton negyven közül harminchét olyan ember előzetes letartóztatását rendelték el, akik a gyanú szerint részt vettek a rendzavarásokban - közölte a Fővárosi Bíróság Sajtótitkársága. Két embernél lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, míg egy gyanúsítottnál mellőzték a kényszerintézkedést.

    Csütörtökön és pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróságon és a Budai Központi Kerületi Bíróságon pontosan száz gyanúsított ügyében döntött a bíróság, közülük 92-nek elrendelték az előzetes letartóztatását. A fennmaradó nyolc személy közül ötnél elutasították az ügyészi indítványt, egynél lakhelyelhagyási tilalmat, két személynél pedig házi őrizetet rendeltek el.

  • Vidéki olvasóink arról érdeklődtek, hogy hogyan tudnak közlekedni, ha feljönnének Budapestre, mert úgy hallották, hogy este nem jár a metró. Az igazság az, hogy Demszky Gábor főpolgármester szombati kukátlanítós beszédében arra kérte a budapestieket, hogy ha tehetik, este 8 és 9 között ne szálljanak a kék metróra, mert a Fradi-meccsről hazatartó drukkerek esetleg balhézni fognak.

  • Nem találtak bombát a tűzszerészek a Déli pályaudvaron, a forgalom szombat délután 16 óra 50 perckor újra megindult.

    A Déli pályaudvart szombaton 16 órakor zárták le, miután a rendőrséggel egy férfihang telefonon közölte, hogy bomba van az állomáson. A rendőrség tájékoztatása szerint a hívás egy II. kerületi nyilvános telefonfülkéből érkezett. Az átvizsgálás idejére a Déli pályaudvar teljes területét lezárták, nem fogadtak és nem indítottak vonatokat.

    Az elmúlt napokban gyakoriak voltak a bombariadók, különböző tévéket, és a Keleti Pályaudvart is felhívták, hogy bombát helyeztek el náluk.

  • Ingyenes a Bazilika mélygarázs használata az V. kerületi autótulajdonosok számára szombattól mindaddig, amíg nem garantálható a belvárosi autók biztonsága az utcákon. Erről Steiner Pál polgármester és Konkoly Iván, a mélygarázs ügyvezetője szombaton állapodott meg.

    A belvárosi szavazatokért küzdő Steiner és a fideszes Rogán Antal az MTV székház ostroma óta nap mint nap kitalál valamit, hogy a tüntetések epicentrumában élők kedvében járjon.

  • Tőkés László Királyhágómelléki református püspök is megjelent a Kossuth téren, elénekelte a székely himnuszt, majd beszédében elmondta: hazugságügyeletet indítanak, mostantól folyamatosan figyelik a hazugságokat, elsősorban a politikaiakat. A püspök lemondatná Gyurcsányt, mert „aki kurvának nevezi édes hazánkat, az nem maradhat hatalomban.”

  • Kurva MSZP!, buzi MSZP!, Gyurcsány takarodj!, - leginkább ezt ordítja a Fradi szurkolótábora a Tuzsér elleni meccsen, az Üllői úti stadionban. A meccs óriási, az Újpest elleni rangadókra emlékeztető rendőri biztosítással megy. A meccs előtt László atya szólt az emberekhez, aki elmesélte, ott volt hétfőn az MTV-székház ostrománál, és látta, hogy provokálták a tüntetőket. „Ne hagyjátok ma provokálni magatokat, mindenki szurkoljon méltósággal!”
    A maroknyi Tuzsér – drukker a csapatát bíztatja.


    A találkozó elején László atya (Lipp László) sportszerű buzdításra kéri a tömeget
  • Fehér szalagot csak egyet látott tudósítónk a Kossuth téren, de a tüntetők között relatív többségbren vannak azok, akik fehér felsőt viselnek.

    Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke tegnap arra kérte a tüntetőket, hogy viseljenek fehér ruhadarabokat.