2024. július 2. 18:00
Románia 0
Hollandia 3
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 1:0-ra vezet a Fradi a Tuzsér ellen. A drukkerek most inkább a csapatot bíztatják.

  • Összesen 127-en vannak előzetes letartóztatásban a tüntetésekkel kapcsolatban. A bíróság négy esetben lakhelyelhagyási tilalmat, négy esetben házi őrizetet rendelt el. Az előzetes letartóztatásokat elsősorban hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és azok minősített esetei miatt rendelték el. A Fővárosi Bíróság Sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a letartóztatási kérelmek ügyében vasárnap is ülésezik a bíróság, akkor több mint húsz kérelemről határoznak. (MTI)

  • Kuncze Gábor szerint a fővárosban kialakult helyzet nem a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra kerülése miatt van, hanem csak jó apropót ad mindannak, ami már hónapok óta elő volt készítve. Az SZDSZ elnöke elmondta: Gyurcsány beszéde volt a szikra, "de szikra be volt készítve vagy öt, hát most ez lobbantotta föl az indulatokat".

    Demonstrációk, tüntetések egyébként is lettek volna, hiszen a Fidesz azt is megmondta, hogy a különböző, hozzájuk közelálló csoportok tiltakozni fognak a tandíj, a vizitdíj és a megszorítások ellen. Kuncze szerint az MTV rombolása nem volt betervezve, csak nem tudták féken tartani és visszagyömöszölni a szellemet a palackba.

  • A Kossuth téri tüntetőket arról kérdeztük, hogy mit szólnak Orbán Viktor CNN-nek adott nyilatkozatához, miszerint ő sohasem hazudott az embereknek. Kocsis Imre, a Lelkiismeret ’88 csoport vezetője kérdésünkre a fejét rázta, „mind hazudnak” – mondta.

    Két férfi közül, akik a téren nemzettudatjavító képeket árulnak, az egyik azt mondta, szerinte Orbán sohasem hazudott, a másik tartózkodott, de tudósítónkat felszólította, hogy igazolja magát, hogy nem provokátor. Egy „Gyurcsány Ferenc pojáca és hazug” feliratú pólót viselő lány szerint mindenki hazudik, anyukája annyival árnyalta a képet, hogy Orbán azért kevésbé megalázóan teszi.

  • Negyed hétkor színpadra libbent maga az erkölcsi zsinórmérték, az ember, aki még sohasem hazudott: Pozsgay "Népfront" Imre. Meglehetősen zavaros beszédének lényege valami olyasmi volt, hogy az országnak vissza kell nyernie becsületét, és ha visszanyerte a becsületét, akkor lesz akarta is, és ha lesz akarata, akkor lesz programja, terve meg minden. Pozsgay szerint ezekben a pillanatokban szabadon szárnyal a fantázia. Szerinte mostan az emberek arról döntenek, hogy milyen lesz a holnap. A politikusnak nagyjából egy értelmes mondatot sikerült összeügyeskednie, az kábé így hangzott: Tűnjön el az a kormány, amely arcul csapta az országot. Egyébként magyarnak lenni nem Isten csapása, hanem óriási lehetőség – szkázál Imre Pozsgay.

  • A Fradi öt gólt rúgott a Tuzsérnak az első félidőben, a 10. perc után teljesen háttérbe szorult a politizálás.

    A stadion körül lovas és kutyás rendőrök mellett símaszkos, rohamsisakos és golyóálló mellényes rendőrök is felvonultak.

    "A XXI. század egyik legnehezebb mérkőzése előtt áll a Ferencváros labdarúgó csapata" - írta a szurkolókhoz intézett levelében korábban a sportklub vezetése.

  • Makovecz Imre építész szerint a Kossuth téri demonstrációval újra megjelent az ,56-os szellemiség Magyarországon. A szónok minderről a Parlament előtti színpadon beszélt szombaton. Az építész szerint meg kell akadályozni, hogy a politika hátat fordítson a kormányellenes tüntetésnek. A parlamentnek tudomásul kell vennie, hogy a demonstrálóknak már van választott képviselete - tette hozzá Makovecz Imre.

  • A második félidő előtt sasvári Sándor a békéről és egy új tavaszról énekelt. Az egyetlen transzparens en a Fradi-közgyűlésnek üzennek: 09.27. A ti időtök végleg lejár.

  • Valótlan az az állítás, mely szerint a gazdák kedden ellepik az utakat - jelentette ki Bagi Béla, a Magosz alelnöke, az Országos Demonstrációs Bizottság vezetője. Bagi Béla Molnár Tamásnak, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 tagjának arra a kijelentésére reagált, mely szerint kedden "a gazdák ellepik az utakat". Molnár Tamás ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy jövő héttől az egész országra kiterjesztik demonstrációjukat a Kossuth téri tüntetők, annak érdekében, hogy megbuktassák a "jelenlegi posztkommunista kormányzatot".

    A Magosz Országos Választmánya és a kibővített elnökség hétfőn délelőtt dönt az országos demonstráció módjáról, illetve időpontjáról. (MTI)

  • Viktor, Viktor! - skandálta a Kossuth téri tömeg, miután az egyik szónok azt mondta, hogy valamelyik tévében Orbán-ellenesnek titulálták a demonstrációt. A téren körülbelül 20 ezren lehetnek. A hangosítás minden eddiginél jobb, a szónoklatokat a környező utcákban is tisztán hallani.


  • Szűrös Mátyás szerint ma olyan kormánya és miniszterelnöke van Magyarországnak, aki nem méltó egy civil, korszerű és demokratikus állam élére.
    A volt ideiglenes köztársasági elnök szolidaritását fejezte ki a Kossuth téren demonstrálókkal és jogosnak nevezte felháborodásukat. Nem ilyen köztársaságot akartunk, rajtunk a sor, hogy javítsunk a helyzeten - jelentette ki.

    Szűrös arra bíztatta az embereket, hogy ne válasszák újra Demszkyt. "Az antiszociális és nemzetietlen politika melegágya a neoliberális tömörülés" - fogalmazott. (MTI)

  • A Fradi annyira magabiztosan vezet, hogy a drukkerek ismét visszatértek a politikai témákhoz: Táncolj Feri, búcsúbuli!, Gyurcsány te állat, b*meg az anyádat! Hazug emeszpé!

    Amikor gólt lőtt a Tuzsér, az egész stadion ünnepelte. 6:1 az állás.

  • "Ha én elmennék, az a benyomás keletkeznék, hogy mi szervezzük, vagy mi akarjuk politikai célokra felhasználni ezt a tüntetést. Ez pedig nem igaz. Nem mi szerveztük, nem akarjuk felhasználni semmilyen ellenzéki politikai célra" - fogalmazott Orbán az Info Rádió Aréna című műsorában.

    A demonstrációra mindenesetre ellátogatott Schmitt Pál, a Fidesz alelnöke, aki fel is szólalt.

  • A békéscsabai helyszínen, a Kossuth téren az előző napok 200-300 fős demonstrációival szemben most kevesebben, némileg több mint 100-an gyűltek össze ám, az MTI információi szerint a "hiányzók" közül többen Budapestre utaztak. A tüntetők szombat este végig a téren maradnak, nem járják a várost, mint a korábbi napokban. Gyulán, a Petőfi téren öt nap után először nem demonstrálnak, hasonlóan Mezőberényhez, míg Békésen és Szarvason ismét megtartják a tüntetést.


  • Klikk!

    Az országzászlónál egy csoport gyertyákból és mécsesekből rakott ki installációt. A mécsesekből „kis Magyarországot” , gyertyákból egy fénygyűrűt raktak ki, ami óvja Magyarországot, és a magyar nemzetet. Ezután a csoport körégyűlt, és kézenfogva imádságokat énekelnek. Két különálló mécses Budapestet és Csíksomlyót jelképezi.

    A tüntetés konferansziéja bemondta, hogy hátul tűz van, de aztán kiderült, hogy csak vaklármáról van szó. A téren továbbra is körülbelül 20 ezren lehetnek.

  • 7:1 lett a Fradi-Tuzsér vége, békésen üvöltözve elindultak a drukkerek a metró felé.


  • A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője is szónokolt a téren, ám az eddig profinak tűnő hangosítás beszéde alatt csődöt mondott, mert Toroczkait alig lehetett hallani.

    Toroczkainak központi szerepe volt az utcai zavargások első napján, ő vezette az embereket hétfőn a Kossuth térről az MTV székházához. Toroczkait nem vették őrizetbe, és nem is tervez ilyesmit a rendőrség.

    Kossuth téri műsor a zavargások után - délután
  • „Óriási lehetőség előtt áll e pillanatokban a magyar sajtó és média. Hatalommá, hatalmi ággá ugyan nem válhat, hiszen nem is dolga ez, de azt megteheti, hogy egy új hatalom útját készíti elő Magyarországon. Egy olyan szelíd hatalomét, amelynek már eddig is szívesen állt volna szolgálatába a legtöbb magyar, ám amelynek a létezését is nagy erőkkel igyekeztek eltitkolni az emberek elől. Ezt a szelíd hatalmat, amelynek fegyverhordozójává hívjuk az újságíró kollégákat, úgy hívják, hogy IGAZSÁG.” – írják közleményükben a magyar katolikus újságírók. (MTI)

  • Orbán: Január 1-jétől kell adót csökkenteni

    Orbán Viktor az Info Rádióban azt mondta, hogy az üzleti élet, a befektetők napokon belül be fogják látni, hogy Magyarország stabilitásának legnagyobb akadálya a mostani miniszterelnök. Orbán szerint Gyurcsány „dilettáns" stabilizációs csomagja megbukott, mert ezt nem fogadja el a társadalom. Szerinte olyan stabilizációs terv kell, amelyet elfogadnak az emberek. A Fidesz elnöke szerint jövő év január 1-jétől kell adót csökkenteni.

  • Az Arany János utcai metrómegállónál kb. 60-70 fradidrukker szállt le a metróról. Elkúrtad, elkúrtad! - kiabálták, de tudósítóink szerint ezen kívül nem csináltak semmi különöset. A drukkerek a Kossuth tér felé indultak.

  • Az 1-es villamosról nem lehetett leszállni az MTK-pályánál. Korábban Demszky Gábor figyelmeztette a budapestieket, hogy a mai Fradimeccs miatt előfordulhat, hogy a kék metró például nem áll meg néhány megállónál. A Magyar Hírlap oldalán azt írják, a rendőrök a Kálvin térnél várják a drukkereket.

  • 30 rohamrendőr szállt fel a metróra a Deáknál. Már nem volt rajtuk sisak, csak maszk, valószínüleg hazafelé indultak. Volt olyan, aki amikor meglátta őket, nem mert felszállni a metróra.

  • Egy volt fideszes országgyűlési képviselő, Birkás Tivadar is jelen volt hétfő éjjel az MTV ostrománál. Birkás azt mondta: nem vett részt a rendbontásban, csupán szemlélője volt a történteknek. Birkás közölte: azért szeretné tisztázni az esetet, mert számos ismerőse felhívta, hogy látta őt az MTV székházánál hétfő éjjel készült képeken, és ő maga azt feltételezi, hogy egyes politikai erők ezt majd ki akarják használni. (MTI)

  • Átadtak egy petíciót az MTV-nek

    Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője bejelentette a Kossuth téri tüntetőknek, hogy petíciót adtak át az MTV-nek. A teljes amnesztiát követelő és passzív ellenállást javasló szervező úgy emlékezett az átadásra, hogy "senkinek nem kíván olyan tekinteteket, mint ami gyűlöletet látott a hírigazgató és más televíziós vezetők arcán".

    Az MTVszombat esti Híradójában ismertették a petíció legfontosabb követeléseit.

    A hétfői székház ostromot utólag többen azzal indokolták, hogy ha a tévé vezetője átveszi a petíciójukat, nem történt volna semmi a Szabadság téren.

  • Rohamrendőrök kísérték a Fradi szurkolóit a stadiontól a Kossuth térig. Este 9-re kb. 100-200 drukker érkezett térre.

  • Tűzijáték okozott kisebb riadalmat több belvárosi kerületben. A VI. és a VII. kerületben is hallották a durrogást, de miután az hosszú percekig nem maradt abba, rájöttek, hogy csak tűzijáték van valahol a városban.

  • Szekszárdon mintegy kétszázan tüntettek szombaton Gyurcsány és a kormány lemondását követelve, nemzeti színű és Árpád-sávos zászlókat lobogtatva. Ezen az estén, mivel a tüntetések állandó szervezője, Tóth Csaba MIÉP-es önkormányzati képviselő Pestre ment, a bonyhádi Szőts Béla, a Társaság a Kárpát-medence Magyarságáért nevű testület alapító tagja mondott beszédet. A szónoklat után egy helyi költő szavalta el Gyurcsány Ferencet gúnyoló versét. (MTI)

  • Mintegy 25 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren. A tömegben feltűnt Schmidt Mária történész, a Terror Háza igazgatója, valamint Rákay Philip, a Fidesz nagygyűlések egyik ismert műsorvezetője is.

    A tömeg már a színpad mellett felállított óriási kivetítőn is nézheti a színpadon egymást váltó szónokokat, miközben a külföldi televíziós társaságok folyamatosan élőben jelentkeznek be. (MTI)

  • Botrány helyett fieszta az Üllői úton

    Rég nem látott rendőri jelenlét, nyolc gól és nagy hangulat volt a Fradi Tuzsér elleni bajnokiján, amin egy öngól után zúgott az Elkúrtad! Elkúrtad! kórus és még Dalos ügynök is fellépett. Beszámolónk a mai Fradi meccsről.


    Klikk!
  • Tudósítónknak arra a kérdésére, hogy mi a célja a Kossuth téri demonstrációnak, vajon meddig tart még, a tüntetők azt mondták: amíg le nem mond a kormány, vagy "amíg el nem takarodnak a gyökér kommunisták".

    A Hír Tv térről bejelentkező tudósítója úgy fogalmazott: valószínüleg ma is sokáig tart majd a tüntetés, mert a szónokok nem akarják abbahagyni a beszédeket.