Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Vizsgálóbizottságot akar a Fidesz a rendőrség morális válságáról

2007.05.21. 09:20
A Fidesz vasárnap megválasztott új elnöksége hétfőn délelőtt ülésezik először. Úgy tudjuk, a tanácskozás napirendjén szerepel, hogy kezdeményezik-e parlamenti vizsgálóbizottság felállítását az elmúlt hetek nagy visszhangot kapott rendőrségi visszaélései ügyében.

Vasárnap felállt a Fidesz új elnöksége, a testületben annyi a változás, hogy Schmitt Pált Kósa Lajos követte az egyik alelnöki poszton, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán és Varga Mihály a helyén maradt. Úgy tudjuk, a tanácskozás napirendjén egyebek mellett az is szerepel, hogy kezdeményezi-e a párt parlamenti vizsgálóbizottság létrehozását az elmúlt hetek rendőrségi visszaéléseit tisztázandó.

Információink szerint Orbán Viktor pártelnök javaslata szerint azért volna szükség parlamenti vizsgálatra, mert úgy gondolja, tisztázásra szorul, hogy mi vezetett a rendőrség teljes morális válságához. A fideszesek üdvözölték ugyan a rendőri vezetés lefejezését, illetve a szakminiszter lemondását, de ezt csak az első lépésnek tekintik a tisztulási folyamatban. A testület nem a konkrét bűncselekményeket vizsgálná, mert az ügyészség szakmai munkájával nem elégedetlen az ellenzéki párt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!