2024. június 14. 21:00
Németország 0
Skócia 0

Betiltották a kannibálkönyvet Németországban

2008.02.26. 14:25
A berlini tartományi bíróságon kedden kezdõdött meg az úgynevezett kannibálkönyv-per. Az emberölésért és áldozata testrészeinek elfogyasztásáért börtönbüntetését töltõ Armin Meiwes-rõl szóló - közelmúltban megjelent - kötet terjesztését leállítatta a hatóság, mert a tettes hozzátartozói személyiségi jogaik sérülésétõl tartanak.

Az Interjú egy kannibállal címû könyvet egyelõre csak kevesen olvashatták Németországban, mert röviddel megjelenése után betiltották terjesztését.

A kötet a sajtóban rothenburgi kannibálként elhíresült Armin Meiwesrõl szól. Óriási port vert fel, hogy Meiwes az interneten megismerkedett egy férfival, akit saját kérésére megölt, majd egyes testrészeibõl - köztük péniszébõl - evett.

A kedden a berlini tartományi bíróságon megkezdõdött per nem csupán azt vizsgálja, hogy sérülnek-e Meiwes hozzátartozóinak személyiségi jogai a könyv révén, hanem azt is nagyító alá veszik a jogászok, hogy a média idézhet-e passzusokat a tettes szexualitására vonatkozó korábbi orvos szakértõi jegyzõkönyvekbõl.