Erőszak a vámosok kiképzésén

2010.03.31. 06:56 Módosítva: 2010.03.31. 06:56
Bár azt a VPOP is elismeri, hogy valamilyen erőszakos cselekmény történt két hete a szervezet drégelypalánki kiképzőközpontjában, azt tagadják, hogy nemi erőszakról lenne szó. Állítólag az illetékes hatóságok bevonásával vizsgálják az esetet, de nincs nyoma, hogy bármilyen nyomozati szervnél feljelentést tettek volna.

Belső vizsgálat indult a vám- és pénzügyörségnél annak felderítésére, hogy mi történt a testület drégelypalánki kiképzőközpontjában, írja a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint két hete egy bentlakásos szakmai képzés résztvevői megerőszakolták három társnőjüket.

A VPOP szóvivője, Sipos Jenő tagadja, hogy nemi erőszak volt, de azt elismerte, hogy valamilyen erőszakos cselekmény történt. Az ügy felderítésére belső vizsgálatot rendeltek el, amibe "az illetékes hatóságokat" is bevonták.

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor nincs nyoma annak, hogy bármilyen illetékes hatóságot bevontak volna. Feljelentés sem a megyei rendőr-főkapitányságra, sem a megyei, sem a központi nyomozóügyészségre nem érkezett.

A VPOP nem adott bővebb felvilágosítást arról, hogy milyen jellegű erőszakos cselekmény történt, és pontosan kik és mit vizsgálnak.