Vádat emelnek Cozma gyilkosaival szemben

2010.04.15. 08:11 Módosítva: 2010.04.15. 08:18
Több mint egy év nyomozás után a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön vádat emel a Marian Cozma román válogatott kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsítottak ellen, írja Magyar Nemzetre.

Az ügyészség szerint hárman felelősek közvetlenül a sportoló haláláért, R. Sándor, N. Győző, Sz. Iván között kell keresni a gyilkost.

2009. február 8-án, Veszprém belvárosában a Patrióta lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is.

A nyomozók szerint a diszkóban kirobbant verekedés fajult el tragikus módon.

A gyilkost egyelőre nem nevezte meg a rendőrség, és a gyilkos fegyver eddig nem került elő. A Magyar Nemzet szerint a helyszínen lévők közül akár 27 fő ellen is vádat emelhet az ügyészség. A gyanúsítottak között van, akit az ügyészség kitartottság, magánokirat-hamisítás, csalás, hamis tanúzásra felhívás és ittas vezetés miatt is felelősségre vonhat, két embert pedig emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással gyanúsítanak - írja a lap.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport