Piroska
-2 °C
5 °C

35 embert ütött el egy washingtoni ámokfutó

2007.06.03. 09:17
Kulturális fesztivált tartottak abban a washingtoni utcában, ahol egy 35 éves nő kezdett száguldozni. A sofőr 35 embert ütött el, közülük hét állapota életveszélyes. A hátsó ülésen ott ült a nő hétéves gyereke is.
Egy autós végigszáguldott egy emberekkel zsúfolt utcán Washingtonban szombat este. Harmincöt ember sérült meg, köztük heten súlyosan, életveszélyesen.

A sérültek között van két három éven aluli gyerek, és két rendőr is, akik robogóikat dobták az eszeveszetten száguldó ámokfutó autója elé. Egy további áldozat az autók kerekei közé került, ő is súlyos sérüléseket szenvedett.

Alan Etter tűzoltósági szóvivő elmondta, hogy az utcában kulturális fesztivált tartottak, és rengeteg ember volt jelen. A hatóságok számításai szerint 115 kilométer/órás sebességgel hajtott bele a tömegbe az autós, akit a helyszíntől egy háztömbbel arrébb sikerült megállítani.

Az autót egy 35 éves nő, Tonya Bell vezette, és mögötte ült hét-, illetve nyolcéves gyermeke is. (Más források szerint csak egy hétéves gyerek ült a kocsiban.) A rendőrség most próbálja összeilleszteni a részleteket, hogy kiderítse, mi is történhetett pontosan, mi vezetett a tragikus esethez.